Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Adaugarea unui grafic in PowerPoint

Pasul 1.
Putem sa adaugam un grfic intr-un slide PowerPoint in doua moduri: sa cream acel grafic direct in PowerPoint, sau sa il cream in Excel si, apoi, utilizand comenzile Copy-Paste, sa il aducem in PowerPoint.
In acest tutorial, vom evidentia ambele exemple.
De ce am folosi un grafic intr-o prezentare?
Mai ales in cadrul unei prezentari de business, afisarea unui grafic la proiector este un castig pentru audienta, pentru ca este un obiect cu “big impact”.
Putem sa asignam animatii unui grafic si de aici deriva si alte avantaje ale utilizarii graficului in PowerPoint.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Deschidem prezentarea realizata in lectia anterioara si activam slide-ul Grafic vanzari. fiind un slide de tip Title and Content, putem adauga deja un Chart, apasand pe butonul predestinat din spatiul rezervat (Placeholder). Daca nu avem acest spatiu rezervat, alegem din tab-ul Insert, grupul Illustrations, comanda Chart.


Caseta de dialog din care putem alege sa inseram un grafic in PowerPoint este la fel cu cea din Excel.
Alegem un grafic de tip Columns si apasam butonul OK pentru a-l insera in spatiul predefinit.


Odata inserat graficul, se deschide si o fereastra Excel ce contine deja un tabel cu date pe care putem sa le modificam.


Daca graficul este selectat, observam in Ribbon, doua tab-uri contextuale: Design – gestionam infatisarea graficului si a elementelor sale aditionale; Format – alegem o forma estetica mai placuta pentru grafic


Multe din elemente se pot modifica direct in interiorul graficului. De exemplu, daca dorim sa alocam o anumita culoare unei serii, alta decat cele predefinite, selectam seria dorita, apasam click-dreapta si alegem culoarea potrivita.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
O alta modalitate de a aduce un grafic in PowerPoint este acela de a-l crea inainte in Excel.
Pentru aceasta, vom adauga un nou slide cu titlul Grafic copiat din Excel si tipul Title and Content.


Deschidem o sesiune Excel, in care avem datele necesare si alegem un grafic de tip Pie.


Copiem graficul, utilizand comanda Copy, ne intoarcem in PowerPoint si apasam combinatia de taste Ctrl+V pentru a-l insera in slide.


Mai departe, putem modifica orice element al graficului cu aceleasi optiuni ca in Excel.