Shortcut-uri in Excel (Partea 4)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Shortcut-urile in Excel reprezinta un capitol foarte important.
Vom discuta in aceasta lectie despre posibilitatea de a plasa anumite butoane la nivelul barei Quick Access Toolbar.
Daca nu doriti sa retineti shortcut-uri, cum ar fi Ctrl+* pentru selectarea blocului de celule curent sau ALT+; pentru selectarea celulelor vizibile, exista doua butoane care pot fi puse in interfata si care executa cele doua comenzi.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Pe langa butoanele plasate deja in interfata, Excel mai contine cateva sute de alte butoane care pot fi utilizate la nevoie. Pentru aceasta, apasam pe butonul Customize Quick Access Toolbar si alegem optiunea More Commands.

In caseta de dialog Excel Options, tab-ul Quick access Toolbar, in lista derulanta Choose commands from, alegem optiunea All Commands si apasam tasta S pentru a ajunge rapid la comenzile care incep cu aceasta litera. Din lista de comenzi disponibile, selectam comanda Select Current Region si apasam butonul Add, pentru a avea aceasta comanda in Quick Access Toolbar.

La fel vom proceda si cu comanda Select Visivle Cells si apoi apasam butonul OK pentru a reveni in interfata de lucru. Observam prezenta noilor butoane in Quick Access Toolbar.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Pentru a selecta intreg blocul, vom selecta orice celula din el si vom apasa pe butonul Select Current Region.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Pentru a selecta doar celulele care contin media (cele scrise cu rosu), selectam aceste celule si apasam apoi butonul Select Visible Cells. cu ajutorul shortcut-urilor Ctrl+C si Ctrl+V, copiem aceste celule intr-o alta locatie.