Crearea Unei Interogari in Microsoft Access

Pasul 1.

Ne reamintim ca avem doua tabele: Angajati si Copii. De asemenea, cele doua tabele sunt relationate, astfel incat putem vedea in tabelul angajati si copiii acestora.Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Avem deci o baza de date si putem vedea in acest moment puterea access-ului prin crearea uneia dintre cele mai importante operatii, si anume, aceea prin care putem sa interogam diferite obiecte la un moment dat.

Pentru a realiza o interogare, accesam tab-ul Create, unde putem accesa metodele de creare pentru obiectele unei baze de date: tabele (Tables), interogari (Queries), formulare (Forms), rapoarte (Reports) si macrocomenzi (Macros & Code).

Interogarea se poate crea in doua moduri: cu asistentul (Query Wizard) sau cu designer-ul (Query Design). Se recomanda cea de a doua varianta, astfel, apasam pe butonul Query Design.

In caseta de dialog Show Table, selectam ambele tabele si apasam butonul Add.

Observam ca au fost adaugate ambele tabele in zona de lucru si s-a evidentiat si relatia dintre ele

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Pentru a aduce campurile dorite in grila interogarii, vom apasa dublu-click pe numele campului. Astfel, aducem in interogare campurile Nume si Salariul din tabelul Angajati si Prenume din tabelul Copii. Apasam butonul Run pentru a rula interogarea si a vizualiza datele necesare.


Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access

Pasul 4.

Din butonul derulant View, restabilim modul de vizualizare Design View al interogarii. Putem sa stabilim orice conditie pentru filtrarea datelor.

De exemplu, dorim sa vedem angajatii cu salariul mai mare sau egal decat 2000. Pentru aceasta, in campul Criteria al coloanei Salariul, vom scrie criteriul >=2000. Apasam din nou butonul Run.

Pasul 5.

Salvam interogarea apasand butonul Save si introducem numele Angajatii platiti bine cu copii.


Observam aparitia interogarii in lista de obiecte in panoul din stanga, alaturi de cele doua tabele.