Completare un numar determinat de celule

Ce este nou in Microsoft Excel 2019?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2019
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
maryurs24
Completare un numar determinat de celule

Mesaj de maryurs24 » Lun Mai 23, 2022 10:36 am

Salut.
Tot eu am nevoie de ajutor
In fisierul atasat, vreau sa fac urmatoarea chestie:in documentul atasat, in partea stg, am impartirea lunilor pe saptamani.Vreau ca in partea dreapata sa se completeze automat in dreptul fiecarei saptamani, valoarea pusa in partea stg in lina respectiva. De exemplu, luna mai are 4 saptamani,iunie are 5,iulie 4 si tot asa(numarul saptamanilor este trecut pe linia 7).Vreau ca incepand cu P8, 4 celule catre dr(deci P8,Q8,R8 si S8) sa aiba valoarea din E8, apoi urmatoarele 5, sa fie=F8 si tot asa. Nu prea imi iese combinatia de formule.Ma puteti ajuta?
Multumesc.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

maryurs24

Re: Completare un numar determinat de celule

Mesaj de maryurs24 » Vin Mai 27, 2022 7:54 am

Sa inteleg ca nu merge din formule si sa incerc cu macrocomenzi?

Indigo-ONE

Mesaj de Indigo-ONE » Sâm Mai 28, 2022 12:46 pm

Sa inteleg ca nu merge din formule.....
Cum ai tras concluzia? bazandu-te pe ce? Chiar daca ti-as oferi o farmula ma tem ca nu ai intelege acea formula (la una mai simpla oferita de mine ai spus ca nu o intelegi...) si nu ai putea modifica formula pentru alte cerinte/rangeuri.

Am mai spus sa oferiti toate detaliile posibile, ca sa putem intelege si sa putem sa va ajutam...
Eu nu am sa-ti mai ofer o solutie (formula / VBA)
Dar pentru cine doreste clarifica anumite chestii:
- de ce la luna August ai trecut "1"? nici la celelalte luni nu pare sa fie corect daca anul ar fi 2022, care sunt criteriile pentru numarul saptamanii (este necesar sa spui si anul...) saptamana poate fi si doar o zi?
- poate te "chinui" si completezi de mana tabelul din dreapta...
- acele saptamani (s18, s19) in fisier este simplu text, dar in fisierul real? sunt date reale si formatate sa arate s18, s19...etc

Spor la treaba.

PS poate iei in considerare sa platesti pe cineva sa te ajute!

"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein

maryurs24

Mesaj de maryurs24 » Lun Mai 30, 2022 2:12 pm

Este vorba de saptamani industriale sau lucratoare in lunile respective, august avand doar o saptamana lucratoare, restul; de 3 sunt libere .
Ideea e asa: eu primesc datele ca in tabelul din stg-luna si cat sa pun in fiecare saptamana din luna respectiva si vreau ca sa se imparta in tabelul din dreapta.Daca pt septembrie primesc o valoare , in partea dreapta ,la saptamanile din septembrie (de la 36 pana la 39 in cazul anului asta) sa se completeze acea valoare.Valorile din tabelul din dreapta eu le copiez intr-un alt program. Daca maine se hotarasc ca in septembrie sa fie doar 3 saptamani, eu modific in tabelul din stg din dreptul lui septembrie in loc de 4 pun 3, si se actualizeaza automat in dreapta, iar eu relipesc datele.Luna urmatoare, oricum se modifica iar toate datele, disparand prima luna si aparand inca una la sfarsit.Atunci eu modific numele lunilor si numarul de saptamani din fiecare luna. Nu am doar un rand pt care sa fac aceasta impartire, pot fi si 100,toate identice ca numar saptamani , dar valorile corespondente fiecarei saptamani difera. Ca sa actualizez in programul in care le lipesc eu toate acele date, poate dura ore bune si oricand se poate gresi o valoare. Firma nu doreste sa investeasca intr-o automatizare , iar eu pot oricand fi transferat pe alt model, iar fisierul asta poate nu imi mai este util mie, ramanand pt cel/cea care ma inlocuieste. Si atunci m-am gandit la aceasta solutie, sa fac cumva ca impartirea pe saptamani sa se faca mai rapid si mai sigur, ramanand doar "lipirea".In partea dr, numele saptamanilor este pur orientativ, este doar sa fac eu verificarea...

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2019”