preluare valoare dintr-un textbox unbound intr-un textbox bo

Ce este nou in Microsoft Access 2013?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2013.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc
Închis
gpaunica
Mesaje: 10
Membru din: Dum Iun 28, 2015 10:24 pm

preluare valoare dintr-un textbox unbound intr-un textbox bo

Mesaj de gpaunica » Sâm Iun 04, 2016 12:11 pm

Buna ziua,
As vrea si eu sa va intreb daca intr-un formular Access se poate prelua suma dintr-un textbox calculat intr-un camp din tabel.
Daca da va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum.
Spre exemplu in fisierul atasat vreau ca totalul din subformular (totalul facturii) sa fie preluat in formularul parinte la campurile corespunzatoare.
Multumesc frumos.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Tzica
Mesaje: 622
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: preluare valoare dintr-un textbox unbound intr-un textbo

Mesaj de Tzica » Lun Iun 06, 2016 10:04 am

Pentru preluarea valorilor dintr-un unbound textbox, intr-un textbox aferent unui tabel (in vederea stocarii), sunt cel putin doua metode, ambele folosind unul din evenimentele asociate, fie subformularului (OnCurent), fie un eveniment asociat unui anumit camp din subformular.Aici, am folosit evenimentul AfterUpdate al campului cantitate din subformular:

Cod: Selectaţi tot

Private Sub CantAchizitionata_AfterUpdate()
    Forms!FacturiTFORM!ValFaraTVA = Me.Text20
    Forms!FacturiTFORM!ValTVA = Me.Text38
    Forms!FacturiTFORM!TotalFactura = Me.Text52
    
    Forms!FacturiTFORM!ValFaraTVA.Requery
    Forms!FacturiTFORM!ValTVA.Requery
    Forms!FacturiTFORM!TotalFactura.Requery
End Sub
Am rescris formula/formulele de totaluri.Nu e cazul sa se foloseasca DSum (functie globala).

Cateva observatii:
1.Numarul facturii, nu e recomandat sa fie folosit pe post de cheie primara.Exista o mica posibilitate ca sa primim facturi de la furnizori diferiti dar sa aiba acelasi numar.Mentionez ca o factura poate sa aiba si caractere alfanumerice (initialele firmei etc..).Deci, nu ar fi rau, sa-l lasam pe MsAcces sa se ocupe de cheile primare;
2.Tabelul IntrariIT, nu are cheie primara (nu are conform regulilor BD).Daca am lua in considerare cele spuse la punctul 1 (id autonumber generat de MsAcces, nu am fi nevoiti sa introducem nr facturii la fiecare linie de detaliu a facturii;
3.Scuze, m-am jucat un pic cu culorile, formularul/formularele din exemplul urcat initial fiind prea complex pt mine...ar fi trebuit sa-l reconstruiesc...dar nu inteleg rostul celorlalte interogari ( Cu o cheie primara de tip autonumber, sortarea se face mult mai usor)In fine...Succes.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Access 2013”