“De ce dati acces gratuit la atatea resurse?”. Ni se adreseaza constant aceasta intrebare.

Mi-aduc aminte de o prezentare sustinuta in cadrul Facultatii de Farmacie din Timisoara. Dupa ce le-am oferit acces gratuit la portal: www.Office-Learning.ro (in total peste 200 de persoane access la peste 500 de lectii video Microsoft Office), dupa ce am vorbit de comunitatea noastra (unde acordam suport gratuit), dupa ce am aratat si celelalte portaluri ale noastre (DrExcel.ro, OfficeSpecialist.ro, etc), dupa ce le-am facut copii dupa DVD-ul Office 2010/2013 (ce contin peste 425 lectii video), la sfarsit ghici ce sunt intrebat de catre un Domn doctor din sala (persoana stimabila, doctor docent):

“Domnule Tarla, sunt impresionat de ce am putut sa vad. Ma simt realmente “prost” –chiar asa mi-a spus—cand ma gandesc ca eu am avut “rezerve” zeci de ani cat am fost profesor, in a da acces la materialele mele de la curs (“munca mea de-o viata”). De ce dati acces gratuit la atatea resurse? “.

La orice curs, prelegere sau eveniment, intreb in sala: Doriti sa va dam acces gratuit la sute de lectii video MS Office ? Ok, fiecare dintre cei prezenti in sala poate sa-si inscrie si sotul/sotia (fratele sau sora) gratuit! Vreti sa va oferim si un DVD cu sute de lectii video? Ok, va dam in scris ca puteti sa-l copiati apoi in intranet, pentru a putea fi vizionat de catre oricare dintre colegii dvs.

Pentru ca mi s-a adresat de prea multe ori aceasta intrebare, in timp, m-am tot straduit sa dau un raspuns cat mai credibil….ca dorim sa ne marim expunerea in online, ca suntem “bunii Samariteni”, ca dorim binele “poporului” (glumesc desigur, ba nu, nu glumesc, chiar vrem sa fie bine :)). Poate ca nu stiam nici eu prea bine de ce o facem.

Dar acum stiu, iar raspunsul corect l-am dat (intr-un moment de inspiratie, nu mai conteaza in ce context): pentru ca dorim ca Microsoft Office sa fie folosit la adevarata sa valoare (adica nu numai cei 10% dintre utilizatori sa foloseasca 90% dintre facilitati, ca apoi ceilalti 90% sa se intrebe daca are sens sa-l cumpere), apoi sa se achizitioneze, iar apoi sa se doreasca training PROFESIONAL pentru el!

Am citit de curand o carte “Din secretele celor de succes” scrisa de T. Harv Eker. Iata un pasaj care mie mi se pare memorabil:

“Renuntati sa mai credeti ca, pentru a avea succes, ordinea logica este: a avea, a face, a exista. Asimilati convingerea oamenilor de succes, care inteleg ca ordinea corecta este: a exista, a face, a avea!”.

Si noi existam, facem si stim sigur ca deja avem (cel putin) consideratia celor “cativa” (peste 100.000) utilizatori ai resurselor noastre.

Bogdan Tarla (Microsoft Certified Trainer)
www.ITLearning.ro
www.DrExcel.ro

PS: Peste 1.000 (o mie!) de resurse gratuite Microsoft Office create de IT Learning Romania – Training Center
itlearning.ro/tutoriale-excel-online-gratuite/