Tabele inteligente (Partea 1)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
In Excel. datele sunt introduse, de regula inr-un set de celule care poarta denumirea de Range (plaja de valori).
Putem transforma acest Range in tabel (Table), utilizand comanda Format as Table, din tab-ul Home, grupul Styles. Formatarea ca tabel aduce pentru setul de date o serie de avantaje pe care le vom evidentia in cele ce urmeaza.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Selectam intreg setul de celule completate cu date si, din tab-ul Home, grupul Styles, butonul derulant Format as Table, alegem un stil de formatare.

In caseta de dialog Format as Table, apasam butonul OK. Observam ca aspectul setului de celule s-a schimbat, liniile acestuie fiing colorate alternativ pentru a putea fi citite mai usor.

Oricand putem schimba stilul de culoare al tabelului, utilizand butonul Format as Table si alegand alta formatare.

Pe de alta parte, tabelul este deja setat in modul Autofilter si, practic putem sa realizam sortari si filtrari folosind aceasta optiune.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Una dintre cele mai importante facilitati ale tabelului este ca putem calcula totaluri de coloana fara a scrie manual formule.
Pentru aceasta, avand selectata o celula a tabelului, in tab-ul contextual Design, bifam optiunea Total Row, ceea ce va determina aparitia unui rand de total in partea de jos a tabelului.

In celulele acestui rand, putem accesa lista derulanta atasata fiecarei celule si putem alege una din functiile agregate.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel