Sortarea (Partea 1) Simpla si Complexa

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Sortarea este una dintre cele mai simple operatii pe care le putem realiza in Excel.
Exista doua tipuri de sortari. Sortarile simple se realizeaza dupa o singura coloana, iar sortarile complexe sunt sortarile dupa mai multe coloane (maxim 64) in acelasi timp.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Dorim sa sortam tabelul nostru dupa coloana Nume, astfel incat sa avem ordine alfabetica in aceasta coloana. O prima observatie: NU selectati coloana in intregime, ci doar antetul acesteia sau orice celula din aceasta coloana. Selectam, spre exemplu, celula Nume. Din tab-ul Data, grupul Sort & Filter, apasam butonul AZ (Sortare alfabetica).

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Daca dorim sa sortam dupa coloana Salariul, selectam o celula din acea coloana si apasam butonul AZ.

Apasam butonum ZA daca dorim ordine descrescatoare.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Sortarea complexa se poate face dupa mai multe coloane simultan. Pentru aceasta, trebuie sa avem selectata o celula din setul de date. Din tab-ul Data, grupul Sort & Filter, apasam butonul Sort (Sortare personalizata – Custom Sort).

Pe primul nivel de sortare alegem campul Nume, apasam butonul Add level, iar pe nivelul 2 alegem campul Salariul si ordinea descendenta. Apasam OK si observam rezultatul in foaia de calcul.