Liste personalizate de valori (Custom Lists)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Anumite seturi de valori cu care lucram frecvent (ex: lunile anului, zilele saptamanii sau anumite capete de tabel) pot fi salvate in Excel pentru a le putea completa, ulterior, foarte rapid, in orice foaie de calcul a oricarui registru Excel.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Pentru a crea astfel de liste personalizate, vom selecta tab-ul File si accesam Options.

In caseta de dialog Excel Options, selectam tab-ul Advanced, derulam bara de defilare verticala in jos si apasam pe butonul Custom Lists.

In caseta de dialog Custom Lists, avem posibilitatea sa cream o lista in mod manual, introducand valorile dorite in zona List entries si apasand apoi butonul Add. Vom crea, de exemplu lista zilelor saptamanii in limba engleza, format prescurtat (Sun, Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat).
Observati ca exista deja niste liste date de setarile regionale ale calculatorului.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Putem crea o lista selectand, in campul Import list from cells celulele ce contin elementele listei, apasam apoi butoanele Import si Add. Inchidem caseta de dialog cu butonul OK. Apasam OK si in Excel Options.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Creind o foaie de calcul noua, putem scrie acum orice element al unei liste personalizate salvate si apoi tragem manerul de umplere in orice directie pentru a obtine lista dorita.