Import de date (Partea 3) Din fisiere CSV

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Fisierele CSV (Comma Separated Values) sunt fisiere de tip text care contin date exportate din anumite aplicatii.
Puteti vedea in imaginea de mai jos continutul unui astfel de fisier.

Observati existenta unor date ce respecta doua conventii obligatorii: existenta unui separator de coloana (,) si existenta unui separator de linie care este Enter.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Pentru a importa aceste date in Excel, selectam o celula din care dorim sa inceapa importul, iar din tab-ul Data, grupul Get Excernal Data, alegem optiunea From Text.
In caseta de dialog Import Text File, navigam in directorul cu fisierul .csv si il selectam. Apasam apoi butonul Import.

Importul se va derula in trei pasi simpli, aproximativ aceeiasi ca la despartirea unui text in coloane (Text to Columns)
La pasul 1, verificam sa fie selectata optiunea Delimited si apasam Next.

La pasul 2, debifam optiunea Tab si bifam Comma (virgula – separatorul din fisierul CSV), apoi apasam butonul Next. Observam deja in zona Data preview despartirea pe coloane.

La pasul 3, putem modifica tipul de data din fiecare coloana, daca este necesar, sau putem renunta la importul anumitor coloane (Do not import (skip)). Apasam butonul Finish.

Apasam apoi OK in caseta de dialog Import Data.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel