Import de date (Partea 2) De pe Internet

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Problema pe care trebuie sa o rezolvam este calculul pretului in RON pentru anumite produse cunoscandu-se pretul in Euro.

In mod normal, ar trebui sa deschidem site-ul BNR, sa vedem cat este cursul la zi si sa il scriem in celula D3, de exemplu, pentru a-l putea utiliza in formulele de calcul. acest lucru este, evident, consumator de timp, deoarece trebuie facut zilnic. In celula D6 scriem formula =C6*$D$3, apasam Ctrl+Enter pentru a ramane in aceeasi celula si dublu click pe patratelul din dreapta-jos pentru a copia formula pe celulele de jos.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Excel ne permite sa realizam asanumtele shortcut-uri dinamice cu continut de pe Internet, cu alte cuvinte, o conexiune cu site-ul BNR, de unde Excel va extrage singur informatia dorita.
Vom selecta celula F3 si, din tab-ul Data, grupul Get External Data, apasam butonul From Web.
In caseta de dialog New Web Query, scriem adresa www.bnr.ro si apasam butonul GO, obtinand imaginea site-ului BNR.

In partea de jos a paginii, gasim un butonas sub forma de sageata pe care il apasam pentru a selecta structura tabelara cu cursul valutar.

Avem acum datele importate in fisierul nostru, date care se vor modifica automat atunci cand se schimba cursul pe site-ul BNR.
Rescriem formula din celula D6: =C6*$F$4 si completam coloana cu pretul in RON.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel