Interogari Union in Microsoft Access

Pasul 1.

Daca avem mai multe tabele diferite dar cu structura identica, putem sa cream interogari de tip SELECT care pot concatena, uni rezultatele din acele tabele.

Interogarile care pot realiza aceasta unire sunt interogari de tip UNION. Practic, va fi vorba de doua interogari simple de tip SELECT concatenate intre ele cu ajutorul operatorului UNION.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Utilizand baza de date in care avem doua tabele identice ca structura: Produse_Bucuresti si Produse_Cluj, vom dori sa afisam o situatie centralizatoare a produselor din cele doua tabele.


Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Din tab-ul Create, grupul Queries, alegem optiunea Query Design. Selectam si adaugam tabelele Produse_Bucuresti si Produse_Cluj, apoi inchidem caseta Show Table.


Selectam tipul de interogare Union. Observam ca, pentru interogarea de tip UNION, nu dispunem de designer grafic. Va trebui, deci, sa scriem instructiunea SQL manual.

Vom scrie instructiunea:

SELECT Produs, Descriere, Pret From Produse_Bucuresti

UNION

SELECT Produs, Descriere, Pret From Produse_Cluj

Fiecare din cele doua instructiuni SELECT vor extrage datele corespunzatoare din fiecare tabel. Rezultatul afisat va contine toate produsele.

Observam ca o interogare de tip Union sorteaza implicit prima coloana in ordine alfabetica.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access