Despartirea unui text pe coloane (Partea 1)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Se poate intampla ca in Excel sa avem mai multe date stocate pe aceeasi coloana.
In fisierul de lucru, avem doua exemple de astfel de informatii: coloana CNP, care practic, contine mai multe informatii despre o persoana si coloana Prenume Nume, care contine numele complet al persoanelor.
Ne propunem sa despartim aceste informatii in mai multe coloane care sa contina anumite date relevante.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Pentru a desparti pe mai multe coloane CNP-ul, selectam toate celulele cu CNP si, din tab-ul Data, grupul Data Tools, selectam comanda Text to Columns.

In caseta de dialog Text to Columns, vom avea de selectat metoda de despartire, in acest caz Fixed Width si apasam apoi butonul Next.

La pasul 2, plasam liniile despartitoare dupa fiecare secventa de lungime fixa pe care o dorim, respectiv, prima cifra, care da sexul persoanei (masculin, feminin), cifrele 2 si 3 – anul nasterii, cifrele 4 si 5 – luna nasterii, cifrele 6 si 7 – ziua nasterii si restul cifrelor. Apasam butonul Next.

La pasul 3, in campul Destination, selectam celula C6 si apasam Finish.

Completam apoi antetele de coloane: Sexul, An Nastere, Luna Nastere, Zi Nastere, Cifre de control.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel