Interogari Stergere (Delete Query) in Microsoft Access

Pasul 1.

Interogarile de tip Delete ne permit sa stergem inregistrari din tabele in functie de o conditie logica.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Utilizand baza de date cu cele trei tabele, Clienti, Produse si Tranzactii, presupunem ca nu mai putem vinde Caise si dorim sa stergem inregistrarile pentru aceste produse.

S-ar putea rezolva acest lucru prin doua metode: o interogare obisnuita de tip SELECT, prin care sa afisam inregistrarile ce contin Caise si sa stergem aceste inregistrari, sau sa cream o interogare de tip DELETE care sa stearga automat inregistrarile respective.

Din tab-ul Database Tools, alegem optiunea Relationships pentru a modifica relatia existenta intre tabele.

Deplasand cursorul pe relatia dintre tabelele Produse si Tranzactii, apasam click-dreapta si selectam optiunea Edit Relationship…

Pentru a sterge si tranzactiile aferente produselor de tip Caise, bifam optiunea Cascade Delete Related Records si apasam OK pentru a inchide caseta de dialog Edit Relationships.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Din tab-ul Create, grupul Queries, alegem optiunea Query Design. Selectam si adaugam tabelul Produse, apoi inchidem caseta Show Table.


Selectam tipul de interogare Delete. Selectam cu dublu-click campul Produs, pentru a-l adauga in grila interogarii. in linia Criteria, scriem conditia: Like “*Caise*”.

Selectam vizualizarea SQL View pentru a vizualiza instructiunea SQL a interogarii. Apasam Run pentru a rula interogarea.

Primim informatia ca vor fi sterse cele doua inregistrari.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access

Pasul 4.

Salvam interogarea cu numele Exemplu Delete.

Deschidem tabelul Produse pentru a observa disparitia produselor ce contineau cuvantul Caise.