Cateva optiuni utile legate de interfata

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.

In cazul in care lucram cu foi Excel complexe, formate din multe coloane si multe linii, vom evidentia cateva optiuni ce ne ajuta sa vizualizam intr-un mod mai adecvat aceste informatii.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.

De exemplu, selectarea integrala a unui tabel se poate face cu shortcut-ul Ctrl+Shift+*.

Pentru a vedea intreaga zona selectata, in tab-ul View, grupul Zoom, apasam pe butonul Zoom to Selection, ceea ce ne ofera o privire de ansamblu asupra intregului tabel.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.

Pentru un tabel mare, vizualizat la un zoomm de 100%, este complicat de urmarit informatiile daca dorim sa derulam imaginea cu ajutorul barelor de defilare (Scroll), deoarece, deruland spre jos, nu vom mai vizualiza si capul de tabel, respectiv, in stanga, nu vom mai vedea coloana care identifica inregistrarile.

Din tab-ul View, grupul Window, butonul derulant Freeze Panes, putem alege optiunea Freeze Top Row, pentru a “ingheta” pe ecran randul de sus. In acest caz, capul de tabel ramane totdeauna vizibil.

Din tab-ul View, grupul Window, butonul derulant Freeze Panes, putem alege optiunea Freeze First Column, pentru a “ingheta” pe ecran prima coloana din stanga. In acest caz, capul de tabel dispare din nou, optiunea Freeze Top Row fiind dezactivata.

Din tab-ul View, grupul Window, butonul derulant Freeze Panes, putem alege optiunea Unfreeze Panes, pentru a elibera coloanele sau randurile inghetate.

Pentru a “Ingheta” si primul rand si prima coloana, vom selecta celula B2, in cazul de fata, si, din tab-ul View, grupul Window, butonul derulant Freeze Panes, putem alege optiunea Freeze Panes.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.

Din tab-ul View, grupul Window, butonul derulant Freeze Panes, putem alege optiunea Unfreeze Panes, pentru a elibera coloanele sau randurile inghetate.

Vom utiliza inca o optiune care, plecand de la o celula selectata, imparte ecranul in 4 parti, practic 4 vizializari diferite ale aceleiasi foi de lucru.

Din tab-ul View, grupul Window, apasam butonul Split.

In acest moment putem deplasa separatoarele Split in orice pozitie si, mai mult, observam ca fiecare din cele 4 ferestre are propriile bare de derulare.