Filtre (Partea 2) dupa atribute de formatare

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Putem filtra tabelele dupa anumite atribute de formatare.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.

In coloana Cantitate, vom evidentia, cu ajutorul instrumentului Conditional Formatting, toate valorile mai mari de 130000 si toate valorile mai mici de 60000.

Pentru aceasta, vom selecta valorile numerice de pe coloana Cantitate, punand cursorul pe prima celula si utilizand shortcut-ul Ctrl+Shift+Sageata jos.

Din tab-ul Home, butonul derulant Conditional Formatting, selectam Highlight Cells Rules si apoi Greater Than…

In campul Format cells that are GREATER THAN:, scriem valoarea de 130000, iar in lista derulanta with, selectam Custom Format…

In caseta de dialog Format Cells, tab-ul Fill selectam nuanta de albastru indicata si apasam OK in cele doua casete de dialog deschise.

Aplicam o a doua regula, selectand din tab-ul Home, butonul derulant Conditional Formatting, Highlight Cells Rules , Less Than…

In campul Format cells that are LESS THAN:, scriem valoarea de 60000, iar in lista derulanta with, selectam Custom Format…

In caseta de dialog Format Cells, tab-ul Font selectam culoarea rosu si apasam OK in cele doua casete de dialog deschise.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.

Avand foarte multe date in acest tabel, este relativ complicat de urmarit aceste valori.

Pentru a vedea doar valorile colorate cu rosu (cele mai mici decat 60000), selectam o celula cu scrisul rosu, apasam butonul dreapta al mouse-ului, selectam Filter si apoi Filter by selected Cell’s Font Color.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Eliminam filtrul precedent folosind optiunea Clear filter from “Cantitate”.

Pentru a vedea doar valorile colorate cu fundal albastru (cele mai mari decat 130000), selectam o celula cu fundal albastru, apasam butonul dreapta al mouse-ului, selectam Filter si apoi Filter by selected Cell’s Color.

Aceeasi operatie de filtrare se poate face si din meniul Autofilter, selectand Filter by Color si apoi culoarea de la Filter by Cell Color sau Filter by Font Color.