Interogari Make Table in Microsoft Access

Pasul 1.

Stim foarte bina ca interogarile nu stocheaza date. Ele reprezinta doar un short-cut catre date, tintesc catre date. De aceea, se spune ca putem sa facem oricate interogari dorim, baza de date nu se mareste semnificativ, interogarile fiind doar niste definitii de extragere a datelor.

Cu toate acestea, se impune ca, in anumite scenarii, sa stocam in tabele datele returnate de interogari. Aceasta operatie, prin care preluam date si le stocam apoi in tabele se numeste BULK COPY.

O interogare de tip Make Table nu reprezinta decat un query obisnuit la rularea caruia, datele returnate sunt stocate intr-o structura fizica de tip tabel.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Pornind de la baza de date cu cele trei tabele, Clienti, Produse si TRANZACTII, vom dori sa stocam intr-un nou tabel acele tranzactii cu valoarea mai mare decat 1000. Tabelul se va numi Tranzactii_Valoroase.

Din tab-ul Create, grupul Queries, alegem optiunea Query Design.

Selectam si adaugam toate cele trei tabele, apasand butonul Add in caseta de dialog Show Table, apoi inchidem aceasta fereastra.

Selectam campul Nume din tabelul Clienti (dublu-click) pentru a-l adauga pe prima coloana a interogarii.

Selectam campul Produs din tabelul Produse (dublu-click) pentru a-l adauga pe a doua coloana a interogarii.

Cea de a treia coloana a interogarii va fi o coloana calculata:

Valoarea: [TRANZACTII]![Cantitatea] * [Produse]![Pret]  

formula pe care am scris-o in fereastra Expression Builder, pentru a putea alege campurile Cantitatea si Pret din structura tabelelor. Apasam OK pentru a inchide caseta Expression Builder.

In acest moment, daca rulam interogarea creata, vom obtine o lista a tuturor tranzactiilor, aceasta fiind o interogare de tip SELECT in mod implicit.


Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Revenim in vizualizarea Design View si impunem pe campul Valoarea conditia >=1000, scrisa in linia Criteria. Apasam apoi butonul Run pentru a vedea rezultatul.


Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access

Pasul 4.

Revenim in vizualizarea Design View si transformam aceasta interogare in tipul Make Table. Introducem numele tabelului: Tranzactii_Valoroase si apasam butonul OK.

Apasam butonul Run si observam crearea noului tabel.


Pasul 5.

Salvam interogarea cu numele Interogare Make Table.


Pasul 6.

de cate ori se va rula aceasta interogare, access va sterge tabelul existent si va crea unui nou cu informatiile prelucrate.