Shortcut-uri in Excel (Partea 3)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Shortcut-urile in Excel reprezinta un capitol foarte important.
Trebuie sa stim neaparat cum anume putem sa folosim tastele pentru a avea productivitate si viteza de lucru in Excel.
Vom discuta in aceasta lectie despre cele mai puternice exemple in materie de selectie a unor seturi de celule utilizand combinatii de taste.

Daca dorim sa copiem centralizatorul de pe nivelul 2, selectam celulele dorite, apasam ALT+; si apoi copiem intr-o alta locatie (Ctrl+C si apoi Ctrl+V)

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Selectia unui grup mare de celule se poate face avand prima celula selectata si, mentinand apasat butonul de selectie al mouse-ului, sa extindem manual selectia pana la ultima celula a blocului. Aceasta operatie este foarte trudnica si consumatoare de timp.
O alta pozisibilitate ceva mai rapida ar fi sa selectam celula din stanga-sus, sa derulam imaginea pana la capatul de jos al tabelului si, apasand tasta Shift, sa selectam ultima celula din dreapta-jos.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
O alta varianta se refera la selectia primei celule, apoi folosim combinatia de taste Ctrl+Shift+Sageata dreapta pentru a selecta primul rand, si Ctrl+Shift+Sageata jos pentru a selecta toate randurile pana la finalul blocului de celule.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Pentru selectarea mai rapida a unui intreg bloc de celule, exista un shortcut forte puternic: Ctrl+* sau Ctrl+Shift+8.
Selectam orice celula bin cadrul blocului si apasam combinatia de taste Ctrl+*

Pasul 5.
Dorim sa vedem o medie de vanzari pe fiecare oras in parte.
Pentru aceasta vom folosi instrumentul Subtotal. Mai intai, va trebui sa sortam de la A la Z coloana Filiala.
Din tab-ul Data, grupul Outline, selectam Subtotal, iar pe campul Filiala din caseta de dialog, alegem functia Average, bifam campul 12 p.m. si debifam campul 5 p.m. Apasam apoi butonul OK.

Apasam pe butonul 2, care va afisa nivelul 2 de informatii, adica totalele partiale si totalul general.

Dorim sa evidentiem cu culoarea rosie valorile mediilor pentru fiecare oras. Pentru aceasta, selectam celulele cu mediile, apasam shortcut-ul ALT+; (Selectarea celulelor vizibile) si alegem culoarea de scriere Red.
Daca nu am folosi shortcut-ul ALT+; , ar fi colorate cu rosu si celulele ascunse adiacente (cele de pe nivelul 3 de informatii)

Trecand pe nivelul 3 de vizualizare, observam ca minai valorile mediilor au fost colorate.

Daca dorim sa copiem centralizatorul de pe nivelul 2, selectam celulele dorite, apasam ALT+; si apoi copiem intr-o alta locatie (Ctrl+C si apoi Ctrl+V)