Shortcut-uri in Excel (Partea 1)

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
Shortcut-urile in Excel reprezinta un capitol foarte important.
Trebuie sa stim neaparat cum anume putem sa folosim tastele pentru a avea productivitate si viteza de lucru in Excel.
Vom discuta in aceasta lectie despre cele mai simple si, probabil, cele mai des utilizate combinatii de taste.
In primul rand, se recomanda ca operatiile de baza: copiere, mutare, Undo, Redo sa fie facute rapid din taste pentru a creste productivitatea.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Daca dorim sa copiem un set de celule intr-o alta locatie, le selectam, apasam combinatia de taste Ctrl+C (Copy), alegem celula de destinatie si, apoi, apasam combinatia de taste Ctrl+V (Paste).

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Pentru mutare, vom selecta din nou cele doua celule, apasam combinatia de taste Ctrl+X (Cut), alegem celula de destinatie si, apoi, apasam combinatia de taste Ctrl+V (Paste).

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Daca ati gresit ceva si doriti sa anulati operatia anterioara, puteti folosi combinatia de taste Ctrl+Z (Undo).

Pasul 5.
Daca doriti sa anulati revenirea la situatia anterioara, folositi combinatia de taste Ctrl+Y (Redo).

Bineinteles ca aceste operatii pot fi executate si din bara Quick Access Toolbar, accesand butoanele Undo si Redo.

Pasul 6.
Un alt shortcut foarte interesant: daca mentinem tasta Ctrl apasata si rotim rola mouse-ului, putem mari sau micsora dinamic imaginea zonei de lucru. rotirea rolei inainte provoaca marire de imagine, rotirea rolei inapoi, provoaca micsorare de imagine.

Bineinteles ca aceste operatii le putem face si apasand butoanele + si – din bara de zoom (dreapta-jos pe bara de stare) sau apasand pe procentul afisat si alegand un alt procent de zoom.

Pasul 7.
O alta combinatie foarte utila de taste, care, de altfel, se poate utiliza in orice program din suita Microsoft Office, presupune apasarea tastei ALT. aceasta duce la afisarea in dreptul fiecarei comenzi din Quick access Toolbar a unei cifre, iar, in dreptul foecarui tab din Ribbon, a unei litere sau combinatii de litere si cifre.

Putem accesa, astfel, orice comanda din interfata. De exemplu, daca apasam tasta B, vom activa tab-ul Page Layout, unde vom avea litere sau combinatii de litere pe fiecare comanda.

Daca dorim accesarea optiunii Themes, apasam succesiv tastele TH.

Daca dorim sa afisam fereastra Print Preview, vom folosi combinatia de taste ALT,F,P (apasate succesiv) (F – File, P – Print)

Revenim la imaginea anterioara apasand pe butonul cu sageata si cerculet din partea stanga-sus.

Daca dorim sa deschidem caseta de dialog Page Setup, vom folosi combinatia de taste ALT,P,SP (P – Page Layout, SP – ancora din grupul Page Setup).