Crearea Unui Raport in Microsoft Access

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.

Un raport nu este altceva decat o interogare dintr-o baza de date ce urmeaza a fi interpretata de o anumita persoana. Acea persoana doreste sa vizualizeze aceste date intr-un mod cat mai placut, astfel incat sa poata sa extraga foarte usor o informatie relevanta pentru afacere.

La rapoarte conteaza foarte mult doua aspecte: partea estetica (Layout), reprezentata de culori, borduri, tabele, etc., si forma de prezentare a datelor – antet, subsol, formatari conditionate, etc.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 2.

Pentru a genera un raport, din tab-ul Create, grupul Reports, vom folosi optiunea Report Wizard – asistentul pentru realizarea rapoartelor.

In caseta de dialog Report Wizard, in lista derulanta Tables/Queries, selectam tabelul Angajati, iar din campul Available Fields, adaugam Nume, Orasul si Salariul, apasand pe butonul >.

Nu vom dori sa grupam acest raport. Apasam Next.

Dorim sortare dupa campul Nume, modul Ascending. Apasam Next.

Alegem optiunea Tabular si Portrait, apoi apasam Next.

Ca titlu al raportului vom scrie Raport Angajati simplu si apasam Finish.

Putem observa dispunerea in pagina a datelor selectate din tabelul Angajati. De mentionat ca oricand dorim, putem modifica rapoartele create folosind instrumentele dedicate.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access