Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Animatia in cadrul unui diapozitiv (II)

Pasul 1.
Spuneam in lectia anterioara ca nu este recomandat sa abuzam de utilizarea efectelor animate intr-o prezentare de business.
Totusi, exista anumite entitati pe care va recomand sa le animati, si aici ma refer la grafice, Smartart-uri, diagrame, etc.
Faptul ca animam aceste obiecte confera avantajele pe care le vom evidentia in cele ce urmeaza. In aceasta lectie vom aplica efecte animate pe un grafic.
Sa presupunem ca nu avem niciun efect animat pe grafic. In momentul in care apare slide-ul respectiv, graficul apare cu toate elementele lui si incepem sa discutam generic de zonele de interes.


De regula, cand afisam un grafic, vom dori sa explicam acest grafic.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Animatia unui grafic are ca scop afisarea, rand-pe rand a categoriilor sau seriilor, conferindu-ne ragazul de a discuta, pe rand, despre fiecare element ce trebuie analizat.
Selectam slide-ul numarul 5 si graficul din cadrul acestui slide. Selectam apoi tab-ul Animation.


Cu graficul selectat, alegem animatia de intrare Appear. Observati secventa de animatie 1 adaugata grficului. La rularea prezentarii in modul Slide Show, graficul apare la efectuarea unui click.


Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
Dupa atasarea animatiei, putem modifica diversi parametri ai animatiei, de exemplu, Effect Options, de unde alegem optiunea By Categories. Observati aparitia celor r5 secvente de animatie atasate graficului.Evidentierea animatiei se face prin pornirea in modul Slide Show, de exemplu, de la slide-ul curent (Shift+F5).
Observati ca slide-ul apare momentan fara grafic, urmand ca, la apasarea unui click, sa apara si graficul si apoi fiecare categorie, pe rand.
Pasul 4.
Cu gragicul selectat, din lista Effect Options, alegem optiunea By Series.


Aceasta alegere va determina afisarea graficului serie-su serie, putand avea ragazul sa discutam despre fiecare luna in parte.Pasul 5.
Graficul de tip Pie poate fi animat si el. Selectam animatia Appear si optiunea By Categories.


Vizualizam apoi animatia atasata.