Crearea Unui Formular in Microsoft Access

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.

Formularele sunt obiecte din interiorul unei baze de date ce ne ajuta sa modificam datele din tabele intr-un mod mult mai placut, mult mai uor, mult mai frumos decat modificarea directa a unui tabel in vizualizarea Datasheet View.

Modificare tabelului in mod direct este o operatie destul de riscanta, existand posibilitatea de a altera datele din tabes si de a introduce valori neconforme.

Formularele ne permit modificarea, stergerea sau adaugarea datelor din tabel. Acestea se creeaza utilizand optiunile din tab-ul Create, grupul Forms.

Pasul 2.

Pentru a genera un formular, din tab-ul Create, grupul Forms, vom folosi optiunea Form Wizard – asistentul pentru realizarea formularelor.

In caseta de dialog Form Wizard, din tabelul Angajati, adaugam campurile Nume, Orasul si Salariul, apasing pe butonul >.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Selectam apoi tabelul Copii, din lista derulanta Tables/Queries si adaugam ID_Parinte, Prenume si DataN. Apasam apoi butonul Next.

Observam ca datele selectate fac parte din doua tabele, deci vom avea acces la aceste date simultan, in acelasi formular. Apasam butonul Next.

Selectam optiunea Tabular si apasam Next.

In campul Form: vom scrie denumirea Form de Input Angajati-Copii si apasam Finish.

Practic, avem o singura fereastra in care putem edita atat datele angajatilor cat si cele ale copiilor. Avem cate un set de butoane de navigare pentru fiecare tabel.

Pentru a adauga un nou copil pentru angajatul Ionescu, ne asiguram ca inregistrarea din tabelul Angajati este cea a lui Ionescu, iar in sub-formularul tabelului Copii, apasam butonul New Record. Adaugam apoi datele Ionica, 03.08.2006.

In acest mod, nu numai ca am adaugat un copil in tabelul Copii, ci acesta a si fost asignat angajatului Ionescu.

Putem vedea acest lucru deschizand tabelul Angajati si consultand datele angajatului Ionescu.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access