Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Tranzitia diapozitivelor in PowerPoint

Pasul 1.
Odata finalizata prezentarea noastra, suntem in masura sa vorbim despre efectele anitate pe care le putem adauga inprezentare.
Vom incepe cu efecte pentru slide-uri. Putem adauga un asa numit Slide Transition, efect ce apare atunci cand se trece de la un slide la altul in timpul rularii prezentarii (Slide Show).
In mod implicit, nu este alocata nicio tranzitie slide-urilor din prezentare. In acest context, in Slide Show, trecerea de la un slide la altul se face brusc, instantaneu, ceea ce poate crea confuzie cateodata.
Apasand tasta functionala F5 si defiland printre slide-uri cu oricare metoda din cele expuse in lectia anterioara, observati trecerea brusca la urmatorul slide.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Deschidem prezentarea realizata in lectia anterioara. Pentru a atasa o tranzitie unui slide, vom utiliza optiunile din tab-ul Transitions, lista derulanta cu tranzitiile predefinite.


Exista o multitudine de modele de tranzitie. Pentru prezentarile de business, este recomandat sa alegem o tranzitie mai putin spectaculoasa, pe care sa o aplicam tuturor slide-urilor din prezentare.
Trebuie avuta in vedere ideea de a nu deturna atentia auditoriului de la lucrurile importante catre aceasta tranzitie adaugata.
Alegem tranzitia cu numele Reveal, cu o temporizare de 02.00 secunde si apasam pe butonul Apply To All.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
Pornim prezentarea in modul Slide Show pentru a vedea efectele tranzitiei aplicate. Pentru aceasta apasam tasta functionala F5.

Observam ca tranzitia se face mult mai lin si mai placut.