Crearea Constrangerilor in Microsoft Access

Pasul 1.

Constrangerile sunt reguli sau conditii logice pe care le putem impune coloanelor din interiorul unor tabele.

De exemplu, coloana Salariul nu are voie sa accepte valori mai mici de 600. Vom stabili astfel o conditie logica, potrivit careia salariul trebuie sa fie mai mare decat 600.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Pentru a impune conditia logica propusa, vom accesa modul de vizualizare Design View pentru tabelul Angajati.

Pozitionam cursorul pe linia Salariul si observm, in partea de jos a zonei de lucru, setul de proprietati ale acestui camp: field Size, Format, Decimal Places, etc.

Conditia logica se scrie in campul Validation Rule, astfel: >600

In campul Validation Text, vom scrie un mesaj care va aparea pe ecran in cazul in care nu se respecta regula: Salariul trebuie sa fie mai mare sau egal cu 600.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Pasul 3.

Salvam baza de date si intram im modul de vizualizare Datasheet View. Pentru angajatul Radulescu, incercam sa introducem un salariu mai mic decat 600, adica 599 si apasam Enter. Pe ecran apare mesajul de eroare.

Apasam OK si introducem 601 in celula Salariul din inregistrarea Radulescu. Dupa ce apasam Enter, constatam ca Access a acceptat aceasta valoare.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access