Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Tranzitia diapozitivelor in PowerPoint

Pasul 1.
Sa presupunem ca prezentarea noastra este finalizata si dorim sa vedem cum ar arata aceasta prezentare afisata la proiector.
Pentru a porni afisarea prezentarii (Slide Show), putem apasa tasta functionala F5 sau putem accesa tab-ul Slide Show in care gasim mai multe posibilitati: From Beginning (F5) – porneste prezentarea de la primul slide; From Current Slide (Shift+F5) – porneste prezentarea de la slide-ul curent. De asemenea, putem sa initiem o anumita ordine de prezentare a slide-urilor utilizand comanda Custom Slide Show.
Daca am pornit deja prezentarea si aceasta este afisata la proiector, avem predefinite o serie de metode de avansare sau devansare a slide-urilor, utilizand, fie tastatura, fie rola mouse-ului, fie elemente prezente pe ecran – butoane de navigare sau meniuri contextuale deschise cu click-dreapta.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Deschidem prezentarea realizata in lectia anterioara. Pentru a vizualiza prezentarea in mod Slide Show, apasam tasta functionala F5.


Putem efectua un click pe ecran, acesta avand efectul de avansare la slide-ul urmator.


Putem utiliza tastele cu sageti:
• Sageata dreapta – afisarea urmatorului slide; Sageata stanga – afisarea slide-ului anterior


• Sageata jos – afisarea urmatorului slide; Sageata sus – afisarea slide-ului anterior

Putem utiliza, de asemenea, butoanele de navigare plasate in zona stanga-jos a ecranului prezentarii, acestea fiind disponibile din versiunea PowerPoint 2013.

Putem apasa click-dreapta pentru a deschide meniul contextual din care putem alege comanda Previous pentru a afisa slide-ul anterior. Avem aici si butonul Next pentru avansare la slide-ul urmator. Evident, utilizarea acestor optiuni ar presupune realizarea de miscari in plus si este mai putin probabila.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
Avem, insa, posibilitatea de a crea, la nivelul fiecarui slide, un set de butoane de navigare, acestea urmand sa fie obiecte din cadrul prezentarii. Utilizam aceasta metoda in versiunile mai vechi decat 2013 (2010, 2017), in care nu dispuneam de multitudinea de metode expusa mai sus.
Pentru a insera un astfel de set de butoane, care sa apara pe fiecare slide, vom afisa vizualizarea Master Slide – tab-ul View, comanda Slide Master.


Utilizand meniul derulant Shapes din tab-ul Insert, putem adauga in Slide-ul Master (primul de sus) butonul Next, butonul Previous si, de exemplu un buton personalizat care sa ne duca la slide-ul Cuprins din orice punct al prezentarii. Am precizat in lectia anterioara ca orice modificare pe slide-ul Master va aparea in toate slide-urile prezentarii.






Mutam butonul Cuprins langa celelalte doua butoane create si iesim din editarea Master Slide apasand butonul Close Master View.


Pasul 4.
Putem porni din nou prezentarea in modul Slide Show, utilizand acum butoanele create in prezentare pentru a naviga printre slide-uri.