Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul word in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Instrumentul Find and Replace dupa caractere speciale

Pasul 1.
Instrumentul Find and Replace din Microsoft Word functioneaza si pentru caracterele speciale, invizibile, cum ar fi simbolul de paragraf nou sau cel pentru sectiuni.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre word in clasa.

Pasul 2.
Avem un fisier Excel ce contine o coloana cu adrese de email. Dorim sa trimitem un email automat la toate aceste adrese.


Exista mai multe moduri pentru a realiza acest lucru. Unul dintre aceste moduri este copierea coloanei de adrese intr-un document Word si prelucrarea lor prin inlocuirea caracterului de paragraf cu simbolul ; (punct si virgula).
Astfel, vom selecta adresele din Excel, deschidem un document Word nou si apasam Ctrl+V pentru a le aduce in document. alegem optiunea Keep Text Only din lista derulanta Paste Options.

Ai intrebari tehnice legate de word si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate word din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale word

Pasul 3.
Putem utiliza si instrumentul Find and Replace pentru a realiza inlocuirea propusa. Pentru acest lucru, din tab-ul Home, grupul Editing, alegem butonul Replace.
In caseta de dialog Find and Replace, selectam campul Find what: si apasam butonul More>>.


Vom deschide lista derulanta Special si vom alege optiunea Paragraph Mark.


In campul Replace with: introducem caracterul ; si apasam Replace All.


Au fost, astfel inlocuite cele 23 de simboluri de paragraf cu simbolul punct si virgula.


Inchidem caseta de dialog Find and Replace cu butonul Close.


Pasul 4.
Copiem adresele de email prelucrate din Word si le lipim cu Ctrl+V intr-un mesaj nou in Outlook, in sectiunea To: si apasam butonul Check Names pentru a vedea daca adresele sunt recunoscute.