Printarea (Partea 1) Intreruperi de pagina

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Excel in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 1.
In Excel, printarea nu este chiar asa de simplu de realizat ca in alte produse din suita Microsoft Office.
In Word, de exemplu, este relativ usor de printat pentru ca stim ordinea de curgere a paginilor si avem deja setata incadrarea in pagina.
In Excel, acest layout nu este creat in mod implicit. Presupunem ca avem foarte multe coloane si linii completate cu date. Va trebui sa gasim o modalitate de a preciza ce continut din foaia de calcul intra pe fiecare pagina ce urmeaza a fi scoasa la imprimanta.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Excel in clasa.

Pasul 2.
Pentru setul de date ce urmeaza a fi tiparit, ne propunem sa scoatem acest continut pe patru pagini. Va trebui sa apara o intrerupere de pagina verticala intre coloanele DataN si Profesia si, de acemenea, o intrerupere de pagina orizontala intre randurile 10 si 11.

Exista un mod de vizualizare dedicat printarii. In tab-ul View, grupul Workbook Views, vom alege Page Break Preview. In acest moment putem sa cream intreruperile de pagina.

Reprezinti o companie si doresti acest curs pentru angajatii/colegii tai?

Citeste cu atentie procedura noastra de instruire Excel pentru companii: Ultra all inclusive

Pasul 3.
Pozitionand cursorul pe orice celula din setil de date si apasand combunatia de taste Ctrl+*, vom selecta intregul set de date.

Din tab-ul Page Layout, grupul Page Setup, alegem Print Area si optiunea Set Print Area. Prin aceasta, Excel preia doar zona selectata pentru tiparire, ignorand zonele adiacente.

Ai intrebari tehnice legate de Excel si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Excel din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Excel

Pasul 4.
Setarea intreruperii de pagina verticala se face prin selectarea coloanei D, apasarea butonului dreapta al mouse-ului si alegerea optiunii Insert Page Break.
Atentie! Optiunea Insert Page Break este disponibila doar in modul de vizualizare alege Page Break Preview.

Pasul 5.
Setarea intreruperii de pagina orizontala se face prin selectarea randului 11, apasarea butonului dreapta al mouse-ului si alegerea optiunii Insert page Break. In acest moment avem continutul structurat pe patru pagini, numerotate Page1 … Page4.