Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Lucrul cu Smartart-uri in PowerPoint

Pasul 1.
Smartart-urile sunt niste obiecte grafice multifunctionale in PowerPoint si nu numai. Ele isi propun sa inlocuiasca chart-urile organizationale din versiunea 2003, fiind foarte flexibile si existand intr-o multime de categorii.
Sunt niste instrumente de mare impact, instrumente vizuale, spectaculoase ce accepta, de asemenea, si notiunea de personalizare si animatie in cadrul slide-ului.
Va sfatuiesc sa folositi cu incredere aceste smartart-uri pentru ca ele pot oferi foarte usor o imagine a unei anumite situatii pe care o avem de gestionat la un moment dat.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Deschidem prezentarea realizata in lectia anterioara si activam slide-ul Incasari. Fiind un slide de tip Title and Content, putem adauga deja un Smartart, apasand pe butonul predestinat din spatiul rezervat (Placeholder). Daca nu avem acest spatiu rezervat, alegem din tab-ul Insert, grupul Illustrations, comanda SmartArt.


Exista mai multe tipuri de SmartArt-uri si le vom alege in functie de ce avem de facut.
De exemplu, din grupul Process, selectam Smartart-ul Upwards Arrow si apasam OK pentru a-l insera in prezentare.


Apasam pe sageata din partea stanga pentru a deschide caseta de text si introducem cei patru ani.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
Avand selectat SmartArt-ul, putem sa ii adaugam diverse efecte,


sau putem sa-i schimbam culorile,


Pasul 4.
In slide-ul Structura organizationala, introducem un Smartart alegand din tab-ul Insert, grupul Illustrations, comanda SmartArt. Din grupul Hierarchy, alegem modelul Hierarchy si apasam butonul OK.


Completam apoi structura cu textele dorile.


Utilizarea acestor instrumente tine si de experienta utilizatorului, dar va sfatuiesc sa nu ezitati sa le folositi.
De asemenea, puteti citi si descrierea pe care Microsoft o ofera pentru fiecare model, pentru a intelege scopul utilizarii unui anumit model.


Motivele pentru care este bine sa utilizam Smartart-uri sunt multiple: arata foarte bine, sunt foarte relevante intr-un anumit context, sunt foarte flexibile, putand primi forme noi, pot fi inlocuite cu alte modele si pot primi animatie.