Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul word in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Cum putem sa adaugam un index la un document

Pasul 1.
Putem a adauga un Index in cadrul unui document Word, trebuie sa parcurgem doi pasi: in primul rand trebuie sa stabilim care sunt cuvintele sau expresiile ce vor face parte din index-ul respectiv si, bineinteles, dupa ce am adaugat acele cuvinte sau expresii, sa generam concret Index-ul.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre word in clasa.

Pasul 2.
Avem deschis un document care contine cateva paragrafe de text.


Vom adauga acum cateva cuvinte cheie in indexul documentului.
De exemplu, selectam cuvantul ITLearning si, in tab-ul References, grupul Index, apasam butonul Mark Entry pentru a adauga acest cuvant in Index.


In caseta de dialog Mark Entry, apasand butonul Mark All, Word va scana intreg documentul si va adauga toate cuvintele ITLearning in Index.

Ai intrebari tehnice legate de word si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate word din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale word

Pasul 3.
Repetam aceste operatii pentru cuvantul Adresabilitate, marcand toate locatiile cu butonul Mark All.


Alegem si cuvantul Dinamismul si il adaugam in Index, apasand, de asemenea butonul Mark All si inchidem caseta de dialog cu butonul Close.


Caracterele speciale care semnaleaza cuvintele din Index apar datorita activarii automate a butonului cu semnul de paragraf, plasat in tab-ul Home. La dezactivarea acestui buton, aceste semnalizari dispar.


Pasul 4.
Adaugam intreruperi de pagina la finalul fiecarui paragraf si lasam si o pagina libera inaintea primului paragraf pentru a obtine patru pagini. Reamintesc combinatia de taste pentru a introduce un salt de pagina: Ctrl+Enter.


Pasul 5.
Pe prima pagina a documentului adaugam index-ul apasand butonul Insert Index din tab-ul References.


Apare Index-ul cu toate cuvintele marcate si numarul paginilor in care gasim aceste cuvinte.


Bineinteles ca acest index se poate mentine la zi. selectam Index-ul si apasam click-dreapta apoi alegem optiunea Update Field. facem acest lucru daca s-a modificat dispunerea pe pagini a cuvintelor din index.