Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Sabloane in PowerPoint

Pasul 1.
Crearea si utilizarea sabloanelor in PowerPoint reprezinta operatii foarte importante.
Avem deja o prezentare creata, care are un slide de titlu (Title) si doua slide-uri de tip Title and Content ce contin doar titlul (Incasari si Vanzari).


Observati ca prezentarea nu are niciun fel de forma estetica.
In PowerPoint exista o suma de Template-uri, adica o suma de atribute de formatare pe care le putem aplica dintr-un singur click unei prezentari.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Pentru a atasa un Template unei prezentari, mergem in tab-ul Design si gasim grupul Themes (Teme). Apasand pe butonul din dreapta al listei derulante, vom putea alege o tema pentru a o aplica prezentarii noastre. Exista si un mod de pre-vizualizare rapid, denumit Life Preview. Doar stationand cu cursorul pe o anumita tema, vedem imediat efectul in prezentare.

Vom alege tema cu numele Quotable. Observati ca, automat, s-a aplicat tema respectiva pentru toate slide-urile. Fiecare slide va mosteni un anumit sablon din tema aplicata.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
Bineinteles ca, in continuare, vom putea sa modificam aceasta tema predefinita, adaugand tot felul de atribute de formatare si chiar este recomandat sa ne punem amprenta asupra acestor prezentari pentru ca nu exista prea multe template-uri facute deja si este bine ca prezentarile noastre sa contina un anumit brand, o anumita personalizare.
Daca vrem sa modificam tema curenta, avem o serie de optiuni tot aici, in tab-ul Design.
Avem o serie de palete de culori pe care le putem aplica intregii prezentari. Alegem, de exemplu, setul de culori cu numele Blue Green.


De la Fonts, putem modifica fontul de scriere pentru intreaga prezentare. Alegem fontul cu numele Georgia.


Putem alege si un anumit Effect care se aplica, de regula, elementelor grafice din prezentare. Neavand niciun obiect inserat in prezentare, nu vom putea vedea acest efect, deocamdata. alegem efectul cu numele Top Shadow.


Pentru fundalul slide-urilor, putem schimba Background-ul. Alegem optiunea Style 9.


Pasul 4.
Dupa ce am realizat aceste modificari, putem salva noua tema pentru a o putea refolosi in cadrul altor prezentari. Pentru aceasta, in tab-ul Design, grupul Themes, alegem optiunea Save Current Theme…


Vom atribui temei numele SuperTema Companiei Mele si apasam butonul Save.


Pasul 5.
Pentru a exemplifica si reutilizarea temei personalizate create anterior, am creat o prezentare noua cu patru slide-uri. Din tab-ul Design, grupul Themes, sectiunea Custom, alegem tema cu numele SuperTema Companiei Mele.