Crearea unui tabel in Microsoft Access

Pasul 1.

Este recomandat ca fiecare tabel dintr-o baza de date sa stocheze informatii referitoare la o singura entitate din viata reala. De exemplu, tabelul Clienti – doar informatii relevante despre clienti, tabelul Produse – doar datele produselor, tabelul Tranzactii – doar date necesare si suficiente despre tranzactii. Nu stocam intr-un singur tabel informatii amestecate.

Vom crea tabelul Clienti. Observam ca, dupa ce am creat o baza de date noua, avem un prim tabel care ne asteapta sa definim structura sa in capul de tabel.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Exista doua moduri de vizualizare a unui tabel: Datasheet View ce ne permite atat crearea structurii unui tabel cat si introducerea de date si Design View, ce ne permite crearea structurii tabelului cu toate proprietatile cunoscute in Access dar nu permite introducerea de date.

Recomand ca structura tabelului sa se realizeze in vizualizarea Design View. Access este mult mai riguros in ceea ce priveste definirea coloanelor, introducerea datelor si gestionarea lor.

In momentul in care dorim sa cream structura, accesand vizualizarea Design View, Access solicita introducerea numelui tabelului. Il vom denumi Clienti. Dupa ce apasam butonul OK, observam redenumirea tabelului in panoul din partea stanga.

Este recomandat ca orice tabel sa aiba o coloana cu rolul de identificator unic de linie. Modificam denumirea primei coloane din ID in ID_CLIENT si ne asiguram ca este de tip AutoNumber. Access va genera astfel un numar curent pentru fiecare inregistrare.

Introducem apoi si celelalte denumiri de campuri: Nume, de tip Short Text, Orasul, de tip Short Test si Salariul, de tip Number su sub-proprietatea Long Integer. Alegem apoi vizualizarea Datasheet View pentru a introduce date. Apasam Yes pentru a salva structura tabelului.

In vizualizarea Datasheet View putem introduce acum date, trecand in campul urmator cu ajutorul tastei Tab.

Observam ca in celulele ID_CLIENT se completeaza automat numarul de ordine.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access