Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul PowerPoint in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Lucrul cu diapozitive in PowerPoint

Pasul 1.
O prezentare PowerPoint nu este altceva decat o suma de diapozitive (slide-uri) in interiorul carora se afla continut ce urmeaza a fi prezentat, in general, la un video-proiector.
Vom evidentia, in cele ce urmeaza, instrumentele cu care putem crea si gestiona diapozitivele unei prezentari.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre PowerPoint in clasa.

Pasul 2.
Vom incepe o prezentare noua, de la 0. Pentru aceasta, chiar din interfata de start a programului PowerPoint, alegem optiunea Blank Presentation.


Pentru orice prezentare noua, avem deja un prim diapozitiv, numit coperta sau diapozitiv de titlu (Title Slide).
In partea stanga a interfetei-utilizator, observam o zona unde vor fi centralizate toate diapozitivele prezentarii. De aici ne putem alege diapozitivul ce va fi afisat in zona de lucru.


Modelul sau aspectul unui diapozitiv provine din asa-zis-ul Layout utilizat. Intr-o prezentare, avem la dispozitie mai multe Layout-uri (aspecte) pe care le gasim in butonul derulant Layout, in tab-ul Home. De aici putem schimba, daca dorim, aspectul diapozitivului curent.

Ai intrebari tehnice legate de PowerPoint si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate PowerPoint din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale PowerPoint

Pasul 3.
In diapozitivul de titlu se evidentiaza zonele rezervate in care putem introduce continul, sub forma unor dreptunghiuri desenate cu linie punctata, acestea avand denumirea de Placeholder.
In slide-ul de titlu, de regula, se intriduce titlul prezentarii, in placeholder-ul de sus (Title) si autorul, data sau compania in placeholder-ul de jos (Subtitle). Putem sa selectam apoi aceste placeholder-e, sa modificam anumite atribute de formatare si sa le redimensionam sau sa le mutam, daca este nevoie.


Pasul 4.
Vom adauga un nou diapozitiv, utilizand butonul derulant New Slide din tab-ul Home. Aici putem alege din acelasi set de Layout-uri pe care le-am vazut si in butonul derulant Layout.
Vom alege aspectul Title and Content, unul dintre cele mai utilizate aspecte intr-o prezentare. Acest aspect contine doua placeholder-e, unul de titlu pentru slide, iar celalalt, un spatiu rezervat care poate contine un text sau lista, un grafic, tabel, poza sau video. Titlul slide-ului va fi Incasari.


Pasul 5.
Adaugam un nou slide, de aceasta data alegand aspectul Title Only. Scriem titlul Vanzari.


Pasul 6.
Fiecare slide are o zona de notite, plasata sub zona de lucru. Aceste notite nu se vad in momentul in care rulam prezentarea (Slide Show). Aici putem scrie diferite texte, note care pot fi de ajutor in timpul prezentarii.


Putem vizualiza aceste notite intr-un mod mai elevat utilizand vizualizarea Notes Page din tab-ul View.


Pasul 7.
Mai putem evidentia si vizualizarea Slide Sorter, utilizata in situatia in care dorim sa copiem, sa stergem sau sa schimbam ordinea diapozitivelor. Se selecteaza, de exemplum primele doua slide-uri, se apasa Ctrl+C si, punand cursorul dupa ultimul slide, apasam Ctrl+V.


Pasul 8.
Mai avem modul de vizualizare Slide Show, utilizat pentru a incepe derularea slide-urilor pentru a le prezenta auditoriului. Acest mod de vizualizare se poate porni din tab-ul Slide Show, utilizand optiunea From Beginning (F5) sau From Current Slide (Shift F5)