Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la cursul word in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Cum putem sa adaugam un cuprins la un document in Word

Pasul 1.
Putem sa generam, in cadrul unui document Word, acea pagina de cuprins ce ne ajuta sa gasim mult mai usor anumite sectiuni din cadrul respectivului document.
Pentru a crea un cuprins in documentul Word, trebuie sa ne pregatim documentul, sa stabilim care sunt sectiunile importante ale acestuia. Dupa aceea, din tab-ul References, se foloseste butonul Table of Contents.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre word in clasa.

Ai intrebari tehnice legate de word si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate word din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale word

Pasul 2.
Avem deschis un document care contine cateva paragrafe de text.


Dupa introducerea intreruperilor de pagina la finalul paragrafelor, vom obtine trei pagini.
Vom introduce, de aselelea, si inaintea primului paragraf o intrerupere de pagina.
Intreruperile de pagina se adauga cu combinatia de taste Ctrl+Enter.

Pasul 3.
Pe prima pagina vom scrie titlul CUPRINS.


Inainte de a genera cuprinsul, defilam la pagina 2, selectam titlul paragrafului si, in tab-ul References, grupul Table of Contents, deschidem lista derulanta Add Text si selectam Level 1.


De asemenea, si titlurile de pe paginile 3 si 4 vor fi trecute pe Level 1.


Celelalte titluri de pe pagina 4, indentate cu un tab, vor fi trecute pe Level 2.


Pasul 4.
Din tab-ul View, grupul Show, activam panoul de navigare (Navigation Pane). Aici puteti observa lista cu titlurile si dispunerea lor pe niveluri.


Pasul 5.
Defilam la pagina 1 si, sub CUPRINS, inseram Table of Contents, selectand comanda cu acelasi nume din tab-ul References si alegand primul model de cuprins.


Stergem cuvantul implicit Contents, nefiind necesar. Marele avantaj al unui cuprins este ca el se updateaza automat daca un paragraf trece pe alta pagina.
Pentru a verifica acest lucru, inseram in pagina 3 un nou salt de pagina, la inceputul paragrafului. Defilam la cuprins, selectam Table of Contents si apasam Update.