Crearea unei baze de date Microsoft Access de la 0

Pasul 1.

Pentru a crea o baza de date noua, vom porni Microsoft Access. In ecranul de start, avem posibilitatea sa cream o baza de date noua pornind de la optiunea Blank Database sau alegand un anumit sablon (Template).

Interfata Access este in continua schimbare, astfel incat, de la o versiune la alta, este posibil sa gasim noutati.

Ti se pare greu sa parcurgi singur lectiile video gratuite?

Inscrie-te la unul din cele 10 tipuri diferite de cursuri Access in clasa (cu instructor acreditat Microsoft)

Pasul 2.

Vom utiliza optiunea Blank Database si vom da numele Firma.accdb noii baze de date.

In acest moment putem crea obiecte in noua baza de date.

Daca ar fi sa definim o baza de date, putem spune simplu ca o baza de date nu este altceva decat o suma de tabele care contin date din viata reala si sunt relationate intre ele.

Baza de date nou creata are deja un tabel creat. Tabelele Access seamana cu cele create in programele cu care ati mai lucrat, spre exemplu, seamana putin cu o foaie de calcul Microsoft Excel sau chiar cu tabelul din Microsoft Word, numai ca tabelele din interiorul unei baze de date sunt mai inteligente.

Orice coloana dintr-un tabel al unei baze de date se numeste Field (camp).

Orice linie din tabel se numeste Record (inregistrare).

Intersectia intre un rand si o coloana se numeste Value (valoare).

Cea mai importanta linie din tabel este cea care defineste structura tabelului si se numeste cap de tabel sau structura de baza. Capul de tabel contine definitia coloanelor tabelului. Va fi, de altfel, primul element care se va crea pentru un tabel Access.

Tutoriale video interactive

Acest curs este disponibil si in format video interactiv, oferit gratuit tuturor celor care participa la cursurile noastre Access in clasa.

Ai intrebari tehnice legate de Access si vrei sa te ajutam?

Detinem cea mai mare comunitate Access din Romania (peste 11.000 membri activi), unde primesti suport gratuit la problemele tale Access