CREARE formular comanda - ajutor

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2003. Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
Închis
gabycynk
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 01, 2012 6:36 am

CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de gabycynk » Joi Noi 01, 2012 10:22 am

Am un fisier excel care are mai multe foi. ultima foaie se numeste FORMULAR COMANDA. Fiecare fila are mai multe coloane. V-as ruga , daca se poate sa ma ajutati sa fac un buton in FORMULAR COMANDA care sa scaneze toate celelalte file pe coloana COMANDA, iar unde gaseste valoarea unei casutei <> 0 sa selecteze randul tot si sa il copieze in FORMULAR COMANDA incepand cu randul 14. eu am reusit ceva dar nu imi face scanare decat intr-o foaie , iar daca gaseste o casuta goala nu mai face nimic . multumesc anticipat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4099
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de IPP » Joi Noi 01, 2012 8:16 pm

Buna seara

Intr-un tabel care se vrea sursa pentru orice fel de prelucrari trebuie evitata folosirea celulelor contopite (merge cells). Existenta acestora impiedica (asa cum s-a mai spus pe acest forum) operatiuni de sortare, filtrare, inserare de rand/coloana, copiere rand/coloana. Din cate stiu nici folosirea macro nu ajuta in acest sens.

Daca ati fi avut contopiri de celule doar pe coloana A poate s-ar mai fi putut face ceva (in sensul selectarii unor celule pentru a fi copiate in loc de intregul rand) dar problemele sunt si in alta parte. Sa luam foaia "BRIDE". Aveti contopiri de celule atat pe coloana C cat si pe coloana G. Acest lucru impiedica si cealalta varianta de care am spus.

Oarecum in alta ordine de idei, ca sa puteti folosi tabelul din Excel in sensul prelucrarilor (=sa extrageti/afisati informatii) corecte, toate randurile de interes trebuiesc completate. Sa luam aceeasi foaie. Chiar daca nu ati fi avut contopiri de celule, daca cineva ar completa (fie si din greseala) cantitatea pe randul 15, informatia adusa in foaia de comanda ar fi incompleta si ar putea afecta si asezarea corecta a informatiei de dupa.

In plus, aveti tot felul de informatii "aruncate" in foaie. (in aceeasi foaie mai sus pomenita). Acest lucru poate avea efect negativ atunci cand se incearca gasirea unui reper clar la care sa ne raportam atunci cand incercam sa facem un macro sa ruleze pana la un moment dat. Eu unul folosesc de obicei ca reper o coloana pe care o stiu completata integral. Si in toate foile de interes. La dvs. nu e cazul...

Dupa ce rezolvati aceste probleme cred ca se poate face un macro care sa realizeze ce doriti

IP

gabycynk
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 01, 2012 6:36 am

Re: CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de gabycynk » Joi Noi 01, 2012 9:35 pm

o sa incerc si varianta dvs. totusi pe mine nu ma intereseaza decat o copiere bruta a randurilor atunci cand coloana in cauza H are pe ea valori <> 0, ceea ce am reusit oarecum. mai stiu ca nu conteaza cum sunt casutele duintr-un rand atata timp cat prima casuta de pe coloana A nu este impartita. copierea oricarui rand dintr-o foaie. in cel de FORMULAR COMANDA poate fi facuta manual fara pb. atata timp cat incepi copierea din casuta A14 din FORMULAR COMANDA de ex., apoi, in coloana H casutele or sa aiba valori doar in dreptul art. nu si al capetelor de tabel, de aici automat se ignora casutele ce au valoare=0. parerea mea este ca nu are cum sa nu se poata face o copiere exact in ordinea in care se gasesc valori in casutele din coloana H din celelalte foi. o sa mai studiez si revin.

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4099
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de IPP » Vin Noi 02, 2012 9:25 am

Buna ziua

Aveti atasat spre testare un fisier.

Obiectiv: parcurgere a tuturor foilor dintr-un fisier si extragerea de informatie din toate foile care NU au denumirea “Formular comanda”. Informatia copiata (doar aceea de pe coloanele B:H pentru a evita contopirile de celule de pe coloana A, contopiri la care banuiesc ca nu puteti renunta) este de pe randul/randurile care au o valoare mai mare decat 0 pe coloana H.

In plus, codul insereaza in foaia “Formular comanda” data si ora la care s-a rulat macro.

Premise:
Coloana B completata integral la nivelul fiecarei foi-sursa cu informatia de interes;
Structura informatiei ca in fisierul exemplu. Am lasat in fisierul atasat doar cateva foi care aveau aceeasi structura de coloane (dvs. aveti cel putin o foaie in care ordinea unor coloane este inversata), fara contopiri de celule si cu randuri completate integral.

Am folosit urmatorul cod:

Cod: Selectaţi tot

Sub GenComanda()

'IPP - 02.11.2012

Application.ScreenUpdating = False

With Sheets("Formular Comanda")
.Range("B14").CurrentRegion.Offset(1, 0).Clear
.Range("G4").ClearContents
.Range("G5").ClearContents
End With

For i = 1 To Worksheets.Count

If Worksheets(i).Name <> "Formular Comanda" Then
    Worksheets(i).Select
    Range("B3").Select
    Do Until ActiveCell.Row = Range("B65536").End(xlUp).Offset(1, 0).Row
               
        If ActiveCell.Offset(0, 6).Value > 0 Then
            ActiveCell.Resize(1, 7).Copy Destination:=Sheets("Formular Comanda").Range("C65536").End(xlUp).Offset(1, 0)
        End If
        
    ActiveCell.Offset(1, 0).Select
    Loop
    
End If
Next i

Sheets("Formular comanda").Select
Range("C14").CurrentRegion.Borders.LineStyle = xlContinuous
Range("G4") = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
Range("G5") = Format(Now, "hh:mm")

Application.ScreenUpdating = True

End Sub
Pentru testare: deschideti fisierul atasat, activati macro, introduceti cateva cantitati in coloana H din foile aflate la dispozitie si rulati macro numit GenComanda

In rest nu pot decat sa va sfatuiesc sa va verificati modul in care aveti introduse informatiile pentru ca unele preturi sunt vazute ca text sau orice altceva decat ce ar trebui sa fie, adica numere cu zecimale. In aceste conditii ma indoiesc ca veti obtine, in final, valori corecte.

IP
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

gabycynk
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 01, 2012 6:36 am

Re: CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de gabycynk » Sâm Noi 03, 2012 12:06 am

In primul rand imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului. Codul dvs. a functionat si tin sa va multumesc mult pentru ajutor. Codul creat de mine era eronat. Cat despre fisierul cu pricina, il am de la un prieten de-al meu si a reprezentat o provocare pentru mine. Se pare ca trebuie sa studiez mai mult pentru a putea face fata unor provocari ca aceasta. Cred totusi ca aceasta problema o sa foloseasca multor cautatori ca mine , deci cred ca a fost binevenita. Mii de multumiri si , ce sa zic, sunt dator o lada de bere, asa ca.. daca ajungeti prin Ploiesti lasati-mi un mesaj cu o zi doua inainte si fac o cinste. :)

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4099
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: CREARE formular comanda - ajutor

Mesaj de IPP » Sâm Noi 03, 2012 8:32 am

Buna ziua

Cred ca prietenului dvs. sau persoanei care are in grija acel fisier nu i-ar strica sa acceseze acest forum incepand cu subiectul Despre organizarea datelor

Un macro poate fi foarte util dar in egala masura foarte distructiv sau ineficient (daca va trebui editat de fiecare data pentru a trata exceptii datorate organizarii gresite a informatiei) daca nu sunt respectate niste reguli. Nu recomand nimanui sa foloseasca macro daca nu respecta niste reguli esentiale de organizare a datelor.

Cu placere.

IP

Închis

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2003”