Trimitere automata email

Ce este nou in Microsoft Outlook 2010?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Outlook 2010
Gestionare Inbox, Scriere/Trimitere email-uri, Colaborare, etc
angelfire
Mesaje: 10
Membru din: Mie Iun 06, 2012 8:22 am

Trimitere automata email

Mesaj de angelfire » Vin Sep 25, 2015 12:49 pm

salut,

ceea ce vreau pare destul de simplu, insa dupa ceva search pe net nu am gasit.

deci as vrea sa setez un mail recurent care sa se trimita automat in fiecare zi la o anumita ora, catre acelasi grup de adrese.

continutul emailului e doar text si un link.

poate ma puteti ajuta.

mersi

Dr.Windows
Moderator
Moderator
Mesaje: 4570
Membru din: Vin Iul 31, 2009 7:32 am

Re: Trimitere automata email

Mesaj de Dr.Windows » Vin Sep 25, 2015 9:41 pm

Din pacate Outlook nu ofera o functionalitate "nativa" care sa faca acest lucru.
Exista totusi 2 variante "semi-automate".

1. Prima varianta si cea mai simpla ar fi crearea unui "Quick Step" care la o simpla apasare sa trimita un mesaj catre un destinatar "fix" si eventual si cu un subiect/continut fix. Problema ar fi sa-ti reaminteasca cineva ca trebuie trimis... ;)

2. Crearea unui task special in Outlook, care are posibilitatea sa trimita si un mesaj atunci cand taskul este completat - avantajul ar fi ca poate fi setat un "reminder" si atunci la bifarea taskului ca si completat, va pleca automat mesajul catre destinatarul ales si fiind un task recurent iti va reaminti cand trebuie trimis urmatorul mesaj. Pentru detalii completa vezi articolul de pe site-ul Microsoft: How to create a recurring e-mail message in Outlook.
Tot ce trebuie sa faci este sa dai un nume relevat pentru mesajul tau repetitiv atunci cand ajungi la pasul 7 din sectiunea "Publish a Custom Task Form" din instructiunile de mai sus.

Fata de cele 2 variante, ar exista aplicatii comerciale care fac asta - unele sunt chiar add-onuri pentru Outlook, dar sunt aplicatii comerciale... adica pe bani...

angelfire
Mesaje: 10
Membru din: Mie Iun 06, 2012 8:22 am

Re: Trimitere automata email

Mesaj de angelfire » Lun Sep 28, 2015 7:36 am

mersi, o sa incerc varianta 2, care pare cea mai aproape de ceea ce vreau.

mariusc
Mesaje: 269
Membru din: Vin Sep 28, 2012 6:24 pm

Re: Trimitere automata email

Mesaj de mariusc » Lun Sep 28, 2015 7:49 am

Buna dimineata,
In cazul in care in infrastructura IT exista un server SQL minim editie Standard (nu sunt convins ca Express contine aceasta functionalitate) si un server de mail, se poate seta un Job care sa trimita acelasi mesaj zilnic, la o ora stabilita de tine.
Poate fi off-topic mesajul meu, dar eu asa am rezolvat un task similar in trecut.
Zi buna.

gheorghe ivan
Mesaje: 2
Membru din: Mie Aug 29, 2018 11:54 am

Trimitere automata email

Mesaj de gheorghe ivan » Vin Aug 31, 2018 5:11 pm

Cerere de oferta,

doresc oferta cea mai buna pentru un sistem / solutie ce ne poate importa adresele de e-mail in baza etichetelor, ce ne poate permite apoi sa trimitem e-mailuri in grup, si ce ne ajuta sa facem in automat grupuri de furnizori in functie de o anumita categorie in functie de primul cuvant al etichetei / etichetelor pe acre le avem pe gmail.
In contul de gmail furnizorii sunt salvati in etichete in partea stanga a ferestrei de lucru.
Emailurile pe care vom dori sa le trimitem vor fi la unii furnizori in functie de etichete. Nu trebuie sa trimitem la toate contactele odata din contul de gmail.


Orice sistem care ne rezolva problema cu sau fara ajutorul g-mail este ok, pentru detalii suplimentare va rog sa-mi scrieti sau sa ma contacttati la numarul de telefon din coada e-mailului.

Eu stiu cu precizie ce anume trebuie sa fac si av pot explica in maxim 2 minute.
In acest moment conturile sunt importate deja in Outlook .Eu ma gandeam la ceva de genul cum este descries in continuare, dar orice propunere este in regula.


Buna ziua,

Stimati domni buna ziua,

• am de importat in Outlook 8 conturi de gmail,
• conturile de gmail au emailurile salvate in etichete,
• as dori " sa unim etichetele " care incep cu aceliasi cuvinte, cu ajutorul outlook in mod automat ( adica nu pe fiecare email /eticheta in parte pentru a economisi timp), acest lucru il doresc pentru a putea trimite cu un clic o cerere de oferta catre toti furnizorii cu cu aceiasi eticheta, la toti odata din categoria respectiva nu pe rand la fiecare in parte.

Va multumesc pentru ca imi raspundeti punctual pe text:
1. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta ?
2. Puteti configura aceste lucruri pe un cont de mail in limba Italiana?
3. Puteti configura aceste lucruri pe un cont de mail in limba Romana?
4. Puteti configura aceste lucruri pe un cont de mail in limba Engleza?
5. Aplicatie Microsoft Licenta Electronica Office Home and Business 2016, All languages, FPP ( noua din magazin) = permite setarea in engleza sau in romana si apoi sa selectam limba Italiana?
6. Outloocul pe care il am acum nu este original, este in engleza, se poate folosi pentru importul de conturi de gmail? Apoi acesta dupa setarile necesare ar putea sa mearga pe limba Italiana?
7. Este bine sa folosim Outlook pentru a face aceasta aplicatie sau imi recomandati altceva?
8. Imi puteti spune cand am putea face aceasta aplicatie, si unde ar trebui sa vin pentru implementare in caz ca nu se poate face prin TeamViewer?
9. Pot sa va rog sa-mi spuneti cat costa sa facem cele de mai sus per total ?

Daca este necesar cumpar Outlook cu licenta.
Daca este mai bine/mai simplu si daca va ajuta mai mult ceva ce ar inlocui Outlook-ul, nu as avea nimic impotriva atata timp cat este simplu sau chiar si mai simplu decat Outlook pentru folosire.
Categoriile de etichete pot fi cca 20-30 max, voi verifica sa le numar sa stim cate sunt concret, dar ipotizez ca odata ce am facut importul acest lucru de a face noi etichete pe grupuri sa fie ceva mai simplu si sa nu ne ia foarte mult timp pentru a face.

PS:
Nu am nimic impotriva la Gmail !!
Daca in alternativa stiti cum se pot exporta in format excel, word etc etc aceste contacte in functie de etichete , contactele din gmail, ca apoi sa le putem introduce in etichete separate pe grupuri, ar fi in regula si in acest fel.
Oricum am facut proba cu dl care se ocupa de site-ul meu si gmail permite trimiterea la grupuri, trebuie doar selectat unde sa introducem contactele grupului.
Daca in alternativa lui Outlook sau a Gmail stiti altceva acre sa ne permita sa facem aceste lucruri este in regula , nu trebuie sa mergem obligatoriu cu Outlook.
Chiar daca este ceva cu plata la un abonament lunar/anual rezonabil, este in regula si asa numai sa ne permita sa facem ceea ce am descris.

O mica descriere la ce trebuie sa facem :

Trebuie sa facem dupa cum urmeaza:
1. Sa nu se piarda nimic, in primul rand, categoric actionam doar daca avem certitudinea ca nu se pierde nimic, ma refer la adrese de e-mail si etichete din conturile actuale de gmail, am muncit cca 4 ani pentru a le obtine.
2. Adresele de e-mail din cele 8 conturi Gmail sunt salvate in etichete, NU SUNT salvate in contacte, toate aceste conturi trebuie sa le importam in Outlook pentru a face acele grupuri de trimis e-mailuri in block pe rand la fiecare categorie in parte de furnizor atunci cand este necesar .
3. Trimitere catre furnizori: este necesar categoric ca furnizorii sa primeasca cererile mele de oferta in mesaje primite, nu in Social..., nu in Promotii, nu in Actualizari, nu in Spam si Obligatoriu furnizorul Nu Trebuie sa vada ca noi am trimis catre 10 – 100 sau catre 700 de furnizori aceiasi cerere de oferta, MA REFER CA EL NU TREBUIE SA VADA ADRESELE ALTOR FURNIZORI.... PENTRU CA NU NE MAI FACE NICI O OEFRTA DACA VEDE ACEST LUCRU !!
4. Fara sa stergem nimic, adrese de e-amil si etichete pe conturile de Gmail, trebuie sa facem alte etichete si/sau contacte ( contacte nu avem acum deloc, nu am stiut cum sa fac cand am inceput..) care sa contina grupurile de contacte dorite de noi conform indicatiilor ce vor urma in continuare, si fiecare eticheta sa contina /cuprinda toate adresele de e-mail care incep cu aceiasi eticheta, in continuare va rog sa gasiti un exemplu:
Exemplu NR 1:
internavytechnology@gmail.com
pe acest cont....exista etichete FILO ALLOIS pana la FILO ZZZZZZZZ avem 34 de ADRESE DE e-mail
Practic eticheta noastra pe acre o vom face se va numi FILO A 34 TOT si va contine cele 34 de adrese de e-mailuri sau daca una din etichete are adrese duble putin mai multe in functie de cate adrese duble exista in acele etichete.

Apoi urmatorul

Exemplu NR 2 :
Eticheta : Lamiera Rivit
Pana la eticheta: Lamiera ZZZZZ avem 62 de contacte
Eticheta pe acre o vom face va fi: Lamiera A 62 TOT
Exemplu NR 3 :
Eticheta : Legn Verga
Pana la eticheta: lemn Ustunkar avem 144 de etichete
Eticheta pe care o vom face va fi: Legn A 144 TOT


Multumesc ca imi confirmati primire e-mail.


Pentru detalii, informatii suplimentare si comenzi, va stam cu placere la dispozitie.
Va dorim sa aveti o zi buna in continuare.

INTERNAVY Technology S.r.l. – IVAN N. Gheorghe i.i.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gheorghe Ivan | Administrator
Largaseni 48, Corbita, 627093 (VN) | Romania
Email: contact@internavytec.ro gheorghe.ivan2@gmail.com
M: +4 0734.350482 www.internavytec.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gheorghe ivan
Mesaje: 2
Membru din: Mie Aug 29, 2018 11:54 am

Re: Trimitere automata email

Mesaj de gheorghe ivan » Dum Ian 06, 2019 11:27 am

buna ziua,

va multumesc pentru raspuns!

Stima
Ivan

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Outlook 2010”