PublicFunction_Module

Ce este nou in Microsoft Access 2010?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2010.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc
Tzica
PublicFunction_Module

Mesaj de Tzica » Vin Apr 11, 2025 10:33 am

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor, pentru a face publice anumite criterii , ( selectate in listbox-uri ) necesare pentru filtrare rapoarte.Adica..doresc sa mai elimin din redundanta ( cel putin in formularul respectiv ).Am citit ca acest lucru se poate face cu ajutorul modulelor si transformarea unei subrutine in o functie publica.
La modul general, la toate rapoartele trebuie sa reiau / declar stringul an, luna ( aceastea se pot selecta numai cate un/una) si stringul Furnizori ( aici pot selecta unul sau mai multi). (In practica mai am listboxuri cu alte atribute ...si fireste inca vre-o 2 grup option de rapoarte).
Raportul lunar se deschide ok ( in modul clasic ).In interogarea de proba, am testat diverse dar...nu imi iese ( afiseaza blank).
Atasez bd simplificat.
Si doua link-uri :
https://www.techonthenet.com/access/queries/string.php
https://learn.microsoft.com/en-us/offic ... msselected

Apreciez orice indrumare, indiciu, care sa imi arate ce nu fac bine. Multumesc
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Tzica

Re: PublicFunction_Module

Mesaj de Tzica » Mie Apr 16, 2025 4:50 pm

Ok...am mai bucatarit, am mai citit teorie.... am "cosmetizat", cam ce doresc sa optin.Doar ca a aparut o problema la deschiderea raportului.
Desi la verificari (immediate window) imi apare selectia pentru furnizori, cand dau click pe optiunea de deschidere raport, Listbox - ul ( e multiselect ) se deselecteaza , si (fireste !) imi afiseaza raportul cu toti furnizorii din luna. ( celelalte doua, an si luna raman selectate ).
Nu inteleg de ce deselecteaza.
Ma poate ajuta cineva ? Orice sugestie e binevenita.

Tzica

Re: PublicFunction_Module

Mesaj de Tzica » Vin Apr 25, 2025 4:31 pm

Ok...am reusit sa rezolv.Nu stiu daca am aplicat corect, dpdv al regulilor, asa ca mai degraba..am nimerit !. In orice caz, arata mai estetic.
(fireste nu inseamna ca ..stapanesc lucrul cu module ) .In fine..atasez rezultatul.

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Access 2010”