Import Data Calendaristica_ExcelinMsAccess

Ce este nou in Microsoft Access 2010?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Access 2010.
Baze de date, Interogari, Formulare, Rapoarte, etc
Tzica
Mesaje: 637
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Import Data Calendaristica_ExcelinMsAccess

Mesaj de Tzica » Mie Iul 07, 2021 4:22 pm

Buna ziua,
Stochez in MsAccess diverse informatii, privind platile, iar una din cerinte este sa scot un raport cu ce a fost platit intr-o anumita data.Exista un formular rapoarte, in care se selecteaza data calendaristica ( listbox), un buton deschide raportul...numai daca se selecteaza o data in listbox (cu mesaj de avertizare/ atentionare).In subsolul raportului am niste campuri calculate ( numar unic de plati).Ei bine ... la anumite date calendaristice imi arata ok..la altele ( de ex 02.05.2017) arata zero.Din ce imi dau seama e vorba de data calendaristica stocata in tabel.Mentionez ca datele respective le import din excel , intr-un tabel temporar..si dupa aceea le adaug in tabel. (Aici am incercat cu text in wizard-ul de import ..dar si daca selectez date..prezinta acelasi simptom).Care ar fi metoda corecta de import pentru tipul de data calendaristica..tinand cont ca trebuie totusi afisata in formatul dd.mm.yyyy. ??? Orice sugestie e binevenita

LE:
Am remarcat si un comportament ciudatele al functiei Mid . Desi am argumente 3 si 2, imi afiseaza..fara sa tina cont de al doile argument.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Tzica
Mesaje: 637
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 10:52 pm

Re: Import Data Calendaristica_ExcelinMsAccess

Mesaj de Tzica » Joi Iul 08, 2021 2:02 pm

Scuze pentru spam.Mea culpa !!!! ( Nu de alta..dar stiam acest lucru..pur si simplu am lucrat cu copy/paste...introducand eronat formatrea)
Pe scurt..alde Ms /Excel stocheaza data calendaristica sub forma de numar, indiferent de formatul de afisare.Trebuie tinut , totusi, cont in vba si / sql sa folosim formatul US .
In interogarile din raport este eronat :
"WHERE tblHistory.DataAchitare = #" & Format(Me!txtDataAchitare, "dd\/mm\/yyyy") & "#"
corect este :
" WHERE tblHistory.DataAchitare = #" & Format(Me!txtDataAchitare, "mm\/dd\/yyyy") & "#"

Sursa: http://allenbrowne.com/ser-36.html

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Access 2010”