Nu pot decat sa ma bucur ca Youtube a inceput sa ne recomande. Ma asteptam sa treaca saptamani bune pana sa-si dea seama ca suntem seriosi...
iata comentarii mele la ce ai scris, ipp:
ai dreptate, am exagerat inutil sa spun ca nu se pot extrage dintr-un numar cifrele dorite. Puteam sa folosesc o altfel de exprimareIn principiu sunt total de acord cu cele spuse insa cu mentiunea ca dintr-un CNP formatat ca numar (chiar si stiintific), se poate totusi extrage informatia ca dintr-un string
aici nu-ti pot da dreptate, pentru simplul motiv ca Excel 2010 este obsolite din toate punctele de vedere.Minutul 7:30 Split column by position nu exista ca optiune in power query din excel 2010 professional la care am eu acces (vedeti poza). Si nici altele din aceeasi categorie.
Cel putin teoretic am toate updatarile la zi iar optiunea de update din ribonul de power query imi apare inactiva. Din cate stiu inca ar trebui sa existe support pentru versiunea 2010. Poate m-am inselat si nu mai fac updatari decat pe ici pe colo.
ai dreptate, insa nu mi-a venit in cap o alta metoda de a genera data dinamic cu M-Language. Poate ne ajuta aici cineva cu un hintMinutul: 9:10 (aprox.) Probabil vor fi rezultate incorecte pentru cei nascuti dupa 2000 si nu numai.
Nici in excel nu este recomandat sa lasam celulele necompletate, datorita batailor de cap la formule, functii, etcMinutul . Inlocuire peste tot null cu 0. Poate cineva care a acumulat mai multa experienta in lucrul cu acest instrument are alta parere. Eu consider ca inlocuirea trebuie facuta doar in cazul valorilor numerice (evident mai putin cele de tip cnp sau coduri postale...., respectiv pentru zona cu informatie de tip text sau mixte, daca exista blankuri acestea sa fie completate cu "null". Se pare ca PQ nu prea agreaza blank-urile si e foarte sensibil la tipurile de date si daca se va face un import in care pe aceeasi coloana exista informatii mixte ca tip apar erori.
totusi, puteam sa spun explicit ca nu trebuie pus 0 musai, insa raman la convingerea ca orice este mai bun decat blank
Multumesc!