Intrebare MS Office - Word

Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Word 2007. Editare, formatare, automatizare de documente
Xares
Mesaje: 1
Membru din: Mar Iun 01, 2021 9:18 am
Localitate: https://ro.casinority.com/cazinouri-online/

Intrebare MS Office - Word

Mesaj de Xares » Mar Iun 01, 2021 11:27 am

Buna seara,

Va rog daca mi-ati putea da si mie macar o indicatie (sau macar sa imi spuneti cum se numeste, ca nu stiu nici ce sa caut) in urmatoarea problema:

Dupa cum stiti in Excel (MS Office), daca punem semnul = intr-o celula (spre ex. A11) si dupa egal scriem calea unei alte celule (de ex. B24) - care este o celula in care se afla scris cuvantul Ana...........in momentul in care am dat enter, in celula A11 imi va aparea cuvantul Ana.

Care este echivalentul acestui proces in Word ?

As vrea, de ex, sa am intr-un document o portiune de text, pe care s-o plasez de inca cateva ori (in acelasi doc.) si daca schimb ceva in textul respectiv sa se realizeze modificarile in mod automat, in tot doc-ul.

Multumesc.
Vlad

Indigo-ONE
Mesaje: 297
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Re: Intrebare MS Office - Word

Mesaj de Indigo-ONE » Joi Iun 03, 2021 6:34 pm

Salut,

Se poate (din cate stiu) doar cu un cod VBA, sau manual cu " FIND and REPLACE"


Stiu ca stii, dar nu stiu ce stii...
THINKING DOESN'T HURT ----- TRY IT !!!

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4168
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Intrebare MS Office - Word

Mesaj de IPP » Vin Iun 04, 2021 7:44 am

Buna ziua

Daca am inteles bine, intr-un document word aveti un cuvant sau un bloc de text care trebuie sa se repete de mai multe ori si nu doriti decat sa il scrieti o singura data.
Presupunem ca aveti o versiune mai noua de Word (ar fi fost bine sa spuneti ce versiune folositi, subiectul a fost mutat aici in lipsa altor precizari atunci cand ati creat subiectul)

Eu as incerca urmatoarea abordare, dupa ce aveti scris deja blocul de text, sa ii spunem "sursa":
-selectare sursa, Insert, Bookmark. In fereastra care apare scrieti un nume relevant (ex. myText) si apoi Add
-(pentru fiecare loc unde va trebui sa apara acel bloc de text): plasati cursorul dupa care, una dintre variantele
Var.1 Insert, Cross-reference si din fereastra care apare alegeti categoria Bookmark si subcategoria Bookmark Text si apoi semnul de carte dorit din lista disponibila (in cazul nostru ar fi myText)
Var.2 Apasati Ctrl+F9 care va permite inserarea unui camp (field); intre acoladele (atentie nu va functiona daca scrieti acoladele de la tastatura) care apar scrieti myText; click dreapta si aveti comanda Toggle Fields Code care va inlocui aspectul campului cu continutul propriuzis, adica blocul de text.

Updatarea acestor campuri se poate face prin selectarea intregului text din document (Ctrl+A), click dreapta si din meniul contextual Update Field

Problema esentiala si suparatoare este ca, inlocuirea sursei va sterge si semnul de carte iar o eventuala updatare va da erori in campurile referite. Singura solutie pe care o stiu eu unul este de refacere a semnului de carte (bookmark) asa cum am spus mai sus si bineinteles avand aceeasi denumire specifica.

Din cate stiu updatare automata a campurilor se poate face folosind ceva deja existent in Word doar ca parte a actiunilor pretiparire (pentru asta trebuie bifat ceva prin optiuni: File, Options, Display, Update fields before printing), altfel doar cu ceva cod macro.
Pe de alta parte, daca tot va trebui editat la un moment dat sursa, cu aceeasi ocazie se poate face si Update Field

IP

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Word 2007”