Relationare mai multe tabele Access
Salutari,
Am o intrebare referitor la relationarea bazelor de date in Access.
Defapt:
Am mai multe fisiere excel in care am informatii diferite, coloane diferite, dar am 1 coloana care este unic sa zicem CNP
Fiecare fisier l-am importat in access.
Acum vreau sa creez un form in care sa selectez un CNP , care dupa selectia CNP-lui sa-mi afiseze toate inragistrarile din fiecare tabel, unde regaseste acel CNP selectat. chiar daca tabelele sunt diferite ca si numar sau ca si denumire coloana.
Astept recomandari, sau chiar o colaborare contr-cost
Multumesc,
Defapt:
Am mai multe fisiere excel in care am informatii diferite, coloane diferite, dar am 1 coloana care este unic sa zicem CNP
Acum vreau sa creez un form in care sa selectez un CNP , care dupa selectia CNP-lui sa-mi afiseze toate inragistrarile din fiecare tabel, unde regaseste acel CNP selectat. chiar daca tabelele sunt diferite ca si numar sau ca si denumire coloana.
Multumesc,
-
RickeyRichards
Re: Relationare mai multe tabele Access
Pentru a realiza această funcționalitate în Access, ai nevoie de o modalitate de a interoga mai multe tabele cu structuri și coloane diferite, dar cu o coloană comună (CNP-ul). În Access, poți realiza acest lucru prin crearea unei interogări care să unească tabelele respective în baza coloanei CNP.ISZ_RED scrie: ↑Lun Feb 13, 2023 4:53 pmSalutari,
Defapt:
Multumesc,
Foarte bună întrebarea ta – și da, este complet realizabil în Access. Dacă ai tabele diferite, dar toate conțin o coloană comună, cum e CNP, poți construi un formular în care selectezi un CNP și, cu ajutorul unor interogări (queries) legate între ele, să aduci toate informațiile relevante din fiecare tabel. E important să folosești relații externe (left join) în interogările tale, astfel încât să prindă toate înregistrările relevante.
Salut! Poți realiza ce dorești folosind un formular cu un ComboBox pentru selectarea CNP-ului și subform-uri legate pentru a afișa datele din fiecare tabel. Cheia este să folosești CNP ca element de legătură. Poți crea interogări (queries) care să returneze datele pentru CNP-ul selectat din fiecare tabel și să le afișezi în subformuri. Dacă ai nevoie de exemple concrete sau de ajutor suplimentar, spune-mi și te pot ghida cu pași detaliați. Succes!
Poți rezolva elegant folosind relații și un formular principal cu subformulare. Asigură-te că în fiecare tabel câmpul CNP are același tip de date (Text, de obicei) și creează relații 1-la-mulți între un tabel principal (ex: TabelPersoane cu CNP unic) și celelalte tabele, legate prin CNP.
Apoi creezi un Form principal bazat pe TabelPersoane și adaugi Subforms pentru fiecare tabel secundar, legate prin câmpul CNP (Link Master/Child Fields = CNP). La selectarea CNP-ului, toate înregistrările asociate se vor afișa automat.
Apoi creezi un Form principal bazat pe TabelPersoane și adaugi Subforms pentru fiecare tabel secundar, legate prin câmpul CNP (Link Master/Child Fields = CNP). La selectarea CNP-ului, toate înregistrările asociate se vor afișa automat.