Cod VBA pentru automatizare notificari

iancu.florin
Mesaje: 4
Membru din: Lun Iun 18, 2012 11:11 pm

Cod VBA pentru automatizare notificari

Mesaj de iancu.florin » Dum Mar 26, 2023 9:07 pm

Buna tuturor,

Activez intr-o companie unde sunt responsabil de inventarul reglementarilor interne insumand ~ 500 documente clasificate in functie de taxonomia interna (Politici, Proceduri, etc). Evidenta acestor documente este pastrata intr-un fisier excel iar pentru fiecare document din lista trebuie initiat un proces de revizuire periodic la o data mentionata in fisierul excel (datele sunt de regula diferite). Fiecare document are un "owner" (reprezentanti diferite departamente companie) responsabil pentru initierea timpurie a procesului de revizuire, astfel incat procesul sa fie finalizat inainte de data de referinta (data de expirare a documentului).

Am nevoie de un cod VBA care sa ma ajute cu transmiterea automata a unor emailuri catre "ownerii" reglementarilor interne, cu 90 de zile inainte, 30 de zile inainte, pentru a le reaminti faptul ca documentul respectiv urmeaza sa expire in xx zile. De asemenea, ar trebui transmisa notificare in data de referinta (data de expirare) si ulterior, atunci cand data este depasita, la fiecare 2 saptamani.

Fisierul excel contine adresele de email outlook ale ownerilor pentru fiecare document. In mesajul ce se va transmite vor fi mentionate codul si denumirea documentului, informatii disponibile in fisierul excel. Atunci cand procesul de revizuire este incheiat, noul termen pentru revizuire este introdus manual in fisierul excel de catre noi.

Am folosit chatgpt care mi-a furnizat un cod VBA insa nu reusesc sa il compilez. Primesc erori constant iar cand rezolv o eroare apare alta... pare ca am intrat intr-o bucla.

As avea nevoie va rog de sugestii si indrumari, pentru a primi ajutor de la cineva avizat.

Va multumesc anticipat.
Raman la dispozitie pentru detalii suplimentare.

Cu stima,
Florin Iancu

Indigo-ONE
Mesaje: 440
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Re: Cod VBA pentru automatizare notificari

Mesaj de Indigo-ONE » Vin Mar 31, 2023 8:25 am

Salut,

Ai postat in forumul "Discutii libere (Cafenea)" si ar fi trebuit sa postezi, functie de versiunea de excel folosita, in unul din forumuri.
Ca sa te putem ajuta trebuie sa vedem un fisier cu structura datelor (nu intereseaza datele in sine, care pot fi fictive).

Rugam un moderator sa mute postarea - dupa raspunsul la versiunea excel folosita - in forumul respectiv.


"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein

Scrie răspuns

Înapoi la “Visual Basic for Application (VBA) cu Excel - Intrebari tehnice”