Excel online

Import/Export, obiecte embedded, etc
pavej
Mesaje: 1
Membru din: Lun Sep 25, 2023 9:25 pm

Excel online

Mesaj de pavej » Lun Sep 25, 2023 9:29 pm

Bună dimineața!
Dacă doriți să mă ajutați cu un răspuns, vă rog!
După ce urc un document excel offline pe o platformă online ce are integrat excel online toate formulele, condițiile de formatare, insert urile de formă pe care le introduc nu îmi sunt afișate de excelul online atunci când dau să vizualizez documentul sau încerc să îl editez în modul online. Îmi puteți spune, vă rog, care ar fi cauza?
Mulțumesc anticipat!

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4197
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Excel online

Mesaj de IPP » Mie Sep 27, 2023 7:00 am

Buna ziua

In primul rand poate ar trebui sa verificati ce fel de "excel" are integrat acea platforma online. Faptul ca versiuni de open office pot permite vizualizarea si editarea unor fisiere excel nu inseamna ca pot oferi toate instrumentele versiunii Microsoft, originale, functionale. Relativ recent m-am intalnit cu niste situatii in care mi s-a prezentat "Excel" integrat si am constatat ca era in realitate vorba fie de ceva dezvoltare tip open office, fie Sheets (sau cum se numeste) ce ofera Google.

In al doilea rand ar trebui sa stiti ca depinde foarte mult ce aveti in acel fisier dezvoltat offline pentru ca sunt componente care din start nu functioneaza online chiar daca e Microsoft Excel, ca de ex. macros (ati spus de ceva forme, eu prin asta inteleg "Forms" care au macro in spate), linkuri.

Eu personal nu recomand nimanui sa foloseasca versiunea online decat cel mult pentru o completare simpla de lista sau vizualizare de baza a unei informatii.

IP

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme cu aplicatiile ce folosesc Excel ca aplicatie ajutatoare”