Conectare buton la un sheet pe baza de macrou
Buna ziua,
Pentru ca am multe sheet uri (50), am nevoie sa conectez un buton la un
sheet, adica un fel de scurtatura.
AM 50 de sheet uri = voi crea 50 de butoane
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Pentru ca am multe sheet uri (50), am nevoie sa conectez un buton la un
sheet, adica un fel de scurtatura.
AM 50 de sheet uri = voi crea 50 de butoane
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Conectare buton la un sheet pe baza de macrou
Cel mai simplu mod este crearea unei foi "Content" in care sa introduci cate un hyperlink catre fiecare foaie din workbook.
Pentru o navigare eficienta, ar fi util introducerea unui link de revenire la lista Content in fiecare foaie.
In Module1 ai si un cod care poate face acest lucru automat.
Pentru o navigare eficienta, ar fi util introducerea unui link de revenire la lista Content in fiecare foaie.
In Module1 ai si un cod care poate face acest lucru automat.
Am invatat sa inotam in apa, ca pestii
Am invatat sa zburam in aer, ca pasarile
A ramas doar sa invatam sa traim pe Pamant, ca Oamenii.
-
Indigo-ONE
Se poate si fara butoane si fara cod VBA.
Daca te intereseaza, spune si revin cu explicatii.
Ceva mai simplu (cu cod VBA) este sa se listeze in coloana A (sau in oricare alta) numele foilor cu legaturi la foile respective.
Daca te intereseaza, spune si revin cu explicatii.
Ceva mai simplu (cu cod VBA) este sa se listeze in coloana A (sau in oricare alta) numele foilor cu legaturi la foile respective.
藍
"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein
"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein
Buna ziua,
Intotdeauna prefer lucrurile cat mai simple ! Cunostintele mele despre VBA = ZERO
Intotdeauna prefer lucrurile cat mai simple ! Cunostintele mele despre VBA = ZERO
-
Indigo-ONE
Salut,
Pentru acces rapid la orice foaie, clic dreapta in coltul din stanga jos, pe unul din semnele "<" sau ">" si va aparea o caseta cu toate foile vizibile din fisier. La clic pe una din foi, se va deschide foaia respectiva.
Daca vrei cu butoane, atunci, creezi acele butoane (inserare ilustratii - alegere semn...) si pui link la foaia de interes. Si tot asa pentru toate foile la care vrei buton.
Daca vrei si salt inapoi la foaia cu butoane, atunci alegi o celula - sa zicem A1 - si creezi link la acea foaie.
Cel mai usor pentru tine ar fi cu un cod VBA care sa faca toate operatiile automat, adica la apasarea unui buton, sa creeze acele butoane pentru fiecare foaie si sa lege apoi fiecare buton de o foaie.
Pentru acces rapid la orice foaie, clic dreapta in coltul din stanga jos, pe unul din semnele "<" sau ">" si va aparea o caseta cu toate foile vizibile din fisier. La clic pe una din foi, se va deschide foaia respectiva.
Daca vrei cu butoane, atunci, creezi acele butoane (inserare ilustratii - alegere semn...) si pui link la foaia de interes. Si tot asa pentru toate foile la care vrei buton.
Daca vrei si salt inapoi la foaia cu butoane, atunci alegi o celula - sa zicem A1 - si creezi link la acea foaie.
Cel mai usor pentru tine ar fi cu un cod VBA care sa faca toate operatiile automat, adica la apasarea unui buton, sa creeze acele butoane pentru fiecare foaie si sa lege apoi fiecare buton de o foaie.
藍
Albert Einstein
Albert Einstein
Buna ziua,
Am reusit sa creez un buton conectat la un sheet folosind acest cod: ThisWorkbook.Sheets("BBB").Activate
Am creat cateva butoane .... TOTUL PERFECT !!
Am salvat fisierul, si l-am redeschis SI SURPRIZA = NU mai functioneaza NICI un buton !
In attach am facut un printscreen la mesajul afisat cand apas pe un buton.
Multumesc anticipat pentru ajutor in rezolvarea acestei probleme.
Am reusit sa creez un buton conectat la un sheet folosind acest cod: ThisWorkbook.Sheets("BBB").Activate
Am creat cateva butoane .... TOTUL PERFECT !!
Am salvat fisierul, si l-am redeschis SI SURPRIZA = NU mai functioneaza NICI un buton !
In attach am facut un printscreen la mesajul afisat cand apas pe un buton.
Multumesc anticipat pentru ajutor in rezolvarea acestei probleme.
Buna ziua,
Cu stima
- Mesajul primit poate avea multiple cauze (Macros sunt dezactivate, Fișierul nu este salvat ca format macro-enabled, Macro-ul se află într-un worksheet sau module de obiecte și nu poate fi rulat direct, ...). Este necesar accesul la fisier pentru a stabili cauza exacta.
- Exista contradictii in mesajele dv ("Intotdeauna prefer lucrurile cat mai simple ! Cunostintele mele despre VBA = ZERO" vs "Am reusit sa creez un buton conectat la un sheet folosind acest cod: ThisWorkbook.Sheets("BBB").Activate"). Din acest motiv, colegii de pe forum nu prea inteleg ce anume doriti (o solutie simpla si usor de implementat sau o solutie VBA). Solutiile simple v-au fost prezentate, aveti chiar si un fisier atasat cu o astfel de solutie demonstrativa. Pentru o solutie VBA este neaparata nevoie de un fisier care sa respecte structua fisierului de lucru. Nu exista solutii universal valabile!
Cu stima
Am invatat sa inotam in apa, ca pestii
Buna ziua,
Acum aproximativ 12 ani am lucrat FOARTE BINE cu aceste butoane conectate la un sheet.
O sa am nevoie si de soulutia cu Hyperlink. SPER din tot sufletul sa creez in jur de vreo 500 sheet -uri pentru 500 de persoane.
In sheet-ul "Cuprins" deja am creat butonul "Drivers - Invoice" care ma duce la sheet-ul "Drivers - Invoice".
In sheet-ul "Drivers - Invoice" NU voi folosi butoane cu macrou (NU este practic sa creez 500 de butoane !!!).
In sheet-ul "Drivers - Invoice" voi folosi solutia cu Hyperlink !!!
In attch aveti fisierul: "FISER - Type 22.11"
In poza sunt vizibile 3 fisiere in Excel:
UTILITATI = Macroul functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro - Enabled Worksheet
UTILITATI_Content = Macroul functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro - Enabled Worksheet
UKATS J M - DAN 22.11.25 02.08 = Macroul NU functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro " (LIPSESTE partea cu Macro - Enabled Worksheet)
Imi aduc aminte ca atunci cand am vrut sa salvez la inchidere, a aparut in bara un mesaj de genul ......enabled macro ......si nu i-am dat accept !!!
"UKATS 22.11.25 Modif 22.11 11.47" este fisirul care nu ruleaza macrou rile
"UKATS 22.11.25 Modif 22.11 11.47" de fiecare data , la finalizarea unui macrou aparea un mesaj. Acest mesaj il puteti vedea in fisierul din attach denumit: "Macrou - Mesaj finalizare macrou DOAR in fisierul UKATS"
Acum aproximativ 12 ani am lucrat FOARTE BINE cu aceste butoane conectate la un sheet.
O sa am nevoie si de soulutia cu Hyperlink. SPER din tot sufletul sa creez in jur de vreo 500 sheet -uri pentru 500 de persoane.
In sheet-ul "Cuprins" deja am creat butonul "Drivers - Invoice" care ma duce la sheet-ul "Drivers - Invoice".
In sheet-ul "Drivers - Invoice" NU voi folosi butoane cu macrou (NU este practic sa creez 500 de butoane !!!).
In sheet-ul "Drivers - Invoice" voi folosi solutia cu Hyperlink !!!
In attch aveti fisierul: "FISER - Type 22.11"
In poza sunt vizibile 3 fisiere in Excel:
UTILITATI = Macroul functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro - Enabled Worksheet
UTILITATI_Content = Macroul functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro - Enabled Worksheet
UKATS J M - DAN 22.11.25 02.08 = Macroul NU functioneaza ; Type = "Microsoft Excel Macro " (LIPSESTE partea cu Macro - Enabled Worksheet)
Imi aduc aminte ca atunci cand am vrut sa salvez la inchidere, a aparut in bara un mesaj de genul ......enabled macro ......si nu i-am dat accept !!!
"UKATS 22.11.25 Modif 22.11 11.47" este fisirul care nu ruleaza macrou rile
"UKATS 22.11.25 Modif 22.11 11.47" de fiecare data , la finalizarea unui macrou aparea un mesaj. Acest mesaj il puteti vedea in fisierul din attach denumit: "Macrou - Mesaj finalizare macrou DOAR in fisierul UKATS"
-
Indigo-ONE
Salut,
Sa ții minte:
daca in fișierul in care lucrezi, folosești cod VBA, și dorești să îl folosești și pe viitor, atunci salvează fișierul cu extensia .xlsm. (sau .xlsb).
Asta însemnă enable macro....
Daca nu dorești să mai folosești codul VBA atunci salvează fișierul in format .xlsx si codul va fi șters automat la salvarea fișierului.
Daca fișierul conține 500 foi atunci o "sa iti crească barba
" pana vei face toate link-urile.
Pana la urma e mai "util" și ușor să folosești un cod VBA, care îți va pune toate numele foilor întro coloană dorită, apoi să creeze link-uri către fiecare foaie.
Ia in considerarie si crearea unui UserForm cu o fereastra (textbox) de cautare a numelui, functie de literele introduse si listarea fisierelor intrun ListBox.
Sa ții minte:
daca in fișierul in care lucrezi, folosești cod VBA, și dorești să îl folosești și pe viitor, atunci salvează fișierul cu extensia .xlsm. (sau .xlsb).
Asta însemnă enable macro....
Daca nu dorești să mai folosești codul VBA atunci salvează fișierul in format .xlsx si codul va fi șters automat la salvarea fișierului.
Daca fișierul conține 500 foi atunci o "sa iti crească barba
Pana la urma e mai "util" și ușor să folosești un cod VBA, care îți va pune toate numele foilor întro coloană dorită, apoi să creeze link-uri către fiecare foaie.
Ia in considerarie si crearea unui UserForm cu o fereastra (textbox) de cautare a numelui, functie de literele introduse si listarea fisierelor intrun ListBox.
藍
Albert Einstein
Albert Einstein
Multumesc. Totul OK.