Office 365 Insider, noul XLOOKUP

trucuri, sfaturi si alte idei pentru imbunatatirea lucrului cu Excel
Indigo-ONE
Mesaje: 189
Membru din: Mar Dec 11, 2018 8:54 pm

Office 365 Insider, noul XLOOKUP

Mesaj de Indigo-ONE » Joi Sep 12, 2019 10:28 am

De vreo 2 saptamani a aparut in Office 365 Insider, o noua functie, care poate poate inlocui Hlookup, Vlookup dar poate fi folosit si ca vlookup care se poate "uita" in stanga coloanei de interes (si cu Vlookup puteai face acest lucru dar cu functii suplimentare...choose(....)

Excelente noile functii dar Xlookup era de mult asteptata. :D

Functiile noi sunt in faza de testare si nu sunt si in versiunile normale de office 365, ele urmand sa apara doar ca versiuni finale.

Nu am intrat in detalii, dar daca intereseaza, pot sa expun in amanunt ce fac noile functii.


Stiu ca stii, dar nu stiu ce stii...

IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 3975
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Office 365 Insider, noul XLOOKUP

Mesaj de IPP » Joi Sep 12, 2019 10:50 am

Buna ziua

Dat fiind specificul acestui forum este binevenita orice informatie de acest gen.

Retinerile mele au legatura exclusiv cu modul in care intelege Microsoft sa jongleze ("azi o vedem si nu e") cu unele functii/noutati pe diverse versiuni.

Caz concret: am convins firma la care lucrez sa achizitioneze, acum cativa ani, niste licente Excel 2016 Home and Business intr-un moment in care se parea ca Excel 2016 = Excel din office 365. Cert e ca avea printre altele si functia MAXIFS. Cam in perioada in care a aparut Excel 2019, functia respectiva pur si simplu a disparut odata cu niste updatari solicitate de office 2016. Exista carti de specialitate in care se vorbeste de power pivot cu referire expliciata la Excel 2016 atat doar ca acesta nu este disponibil in unele versiuni asa cum, din cate am citit s-ar putea sa nu fie disponibil nici macar pe unele versiuni de office 365. Asta dupa ce s-a promovat, in unele medii chiar destul de agresiv, Office365 in ideea ca vei avea tot timpul ultimele noutati. Toate

Revenind, mi-ar placea sa citesc despre noi capabilitati dar in acelasi timp sa stiu absolut sigur si de la inceput pe ce versiuni vor functiona.

IP

Scrie răspuns

Înapoi la “Tips and Tricks Excel”