Va multumesc pentru raspunsuri , lamuriri si suport !
Ideea de parolare a survenit din urmatoarele motive :
- Sheet : daca il las neparolat, userul ( talamb de felul lui ) poate introduce o linie sau o coloana si in acel moment tot codul va fi introdus in excel denaturat, drept urmare nu se mai aplica functiile SUMIF din tabelul de totaluri, si mai mult decat atat, nu se mai incadrea in print-area definita de mine
- WorkBook - pentru ascunderea a doua sheeturi ( "lista articole" si "name range" ) - daca are acces la ele, userul poate denatura rangeurile sau poate modifica preturile...
- VBA - ca sa isi bage nasul si sa strice ceva , nu din ideea de a-mi proteja munca - daca se gaseste un utilizator dibaci sa vina cu ceva in plus, e un castig...nu am nimic impotriva.
M-am lamurit cu securitatea - e la fel ca la sistemul de operare de altfel : daca nu este parolat biosul, la revedere parola pt userul de administrator...si chiar daca este biosul parolat, unul cu cunostinte hardware tot se descurca ...
In acest caz, voi pune o parola simpla : de genul " itlearning " , pentru respectarea celor trei cerinte enumerate mai sus .
Ideea este ca eu am constata urmatorul aspect : atasez print-screenuri cu erorile primite !
Atasamentul "SHEET PROTEJAT - EROARE CHECHBOX CONTROL.JPG" - aceasta eroare am primit-o in momentul in care am pus parole pe sheet, workbook si vba.
Parola era de acest gen : Aaaa1&Aaa&Aaa01 .
Am facut print-screenurile, dupa care am modificat parolele si am pus peste tot aceasta parola : itlearning
Surpriza : nu am mai primit eroare !!!
Atasez fisierul pentru a va convinge ! Parola este valabila in acest fisier atasat si pt sheet, si pt workbook si pt vba : itlearning
Aseara,acasa, am observat o alta faza tampita : pe Windows 7 Ult 32bit nu imi dadea voie sa lansez formularul deoarece era codul vba parolat.
L-am deparolat, m-a lasat sa lansez formularul, dar cand apelam contrlul checkbox "Data Curenta", nu imi recunostea functia DATE din acest rand de cod :
Cod: Selectaţi tot
'Cod pentru control CHECHBOX
Private Sub chkDataCurenta_click()
With Sheets("Comanda_Generala")
Dim rng1 As Range
Set rng1 = Worksheets("Comanda_Generala").Range("DataCurenta")
If chkDataCurenta.Value = True Then
[b]txtDataCurenta.Value = Date[/b]
Else
txtDataCurenta.Value = rng1
End If
End With
End Sub
Pe XP nu imi face nici o figura la acel rand....
Nu inteleg urmatoarele aspecte :
- pe Windows 7 de ce nu imi recunoaste acea linie ?
- daca pun parola simpla ( doar litere mici ) imi functioneaza checkbox controalele , dar daca pun parola complexa ( Aaaa1&Aaa&Aaa01 ) , nu mai merge.....primesc eroarea din atasament si ma pune sa o trimit si la microsoft - le-am trimis ... slabe sanse ca voi primi un raspuns
Un alt aspect, dar pe asta il inteleg :
- toate randurile de mai sus sunt valabile pentru Excel 2003 Pro SP 3 ( aceasta versiune este folosita de 90% din companie )
- in Excel 2010 nu primesc nici un fel de eroare !
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.