cod vba pentru extragere date dintr-un sheet in alte sheeturi

Emma Ribana

Mesaj de Emma Ribana » Dum Mar 23, 2025 9:03 am

Buna!
Ma poate ajuta cineva cu un cod vba care sa functioneze astfel:
-la apasarea butonului din foaia "ORE" sa se faca selectia valorilor mai mari ca zero din foaia "start" :
din coloana F, si sa se copieze in foaia "WKD" coloanele PUNCT LUCRU DEP INT NUME SI PRENUME WK Functie
din coloana G, si sa se copieze in foaia "L-V" coloanele PUNCT LUCRU DEP INT NUME SI PRENUME L-V Functie
din coloana H, si sa se copieze in foaia "SLP" coloanele PUNCT LUCRU DEP INT NUME SI PRENUME SLP Functie
Multumesc!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Indigo-ONE

Re: cod vba pentru extragere date dintr-un sheet in alte sheeturi

Mesaj de Indigo-ONE » Mar Mar 25, 2025 9:24 pm

Salut,

In fisierul tau celulele cu zero sunt in toate coloanele WK L-V SLP in aceasi pozitie (pe acelasi rand). Este suficient sa filtrezi una din colonele de interes (>0) si apoi sa copiezi acele date.
E situatia reala sau exista posibilitatea ca acele zerouri sa nu fie pe acelasi rand?
Ca sa nu fie nelamuriri pune manual datele asa cum ar trebui sa arate in acele foi.

"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein

epsan

Mesaj de epsan » Joi Iun 26, 2025 7:48 pm

Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un cod VBA care sa centralizeze datele din sheet - ul Date, pe localități, conform grupelor de vârstă din sheet ul UAT. Nu ma pricep foarte bine la Excel și la vârsta mea nici cursurile nu ma mai ajută.

Aș vrea , va rog un cod care sa genereze un fișier excel pe fiecare localitate. Vă mulțumesc frumos

Tzica

Mesaj de Tzica » Mie Iul 09, 2025 8:55 am

> epsan
Buna seara,
Nu stiu daca mai e de actualitate, doar in spirit de ... ajutor.
Nu e o solutie vba, e o abordare clasica , daca pot sa spun asa, cu instrumente excel.Pe scurt:
1. Am "ETLizat" datele din foaia/lista Date
- am transformat in cifre varsta ( Find and Replace );
- am completat celulele "goale" din coloana varsta ( Go To Special > Blanks);
2. Am transformat respectiva lista, in tabel ( conform definitie excel) dupa care am apelat la Pivot Table
( Rezultatele sunt in tab-urile colorate cu verde);
3. Pentru vizualizarea / emitere raport, pentru fiecare localitate pe un sheet separat, in cadrul aceluiasi workbook, ( stiu..ati cerut fiser, dar...nu cunosc vba), nu ramane decat sa selectam PVT-ul , evidentiere PivotTable Tools, si in stanga sus, sub PivotTable Name, in casuta derulanta "Options" selectam "Show Report filter pages".Excel-lul va genera un raport pentru fiecare Localitate selectata ( asta faca selectam in casuta derulanta a filtrului " Select multiple items", altfel va genera cate un sheet pentru toate localitatile).
Nu exista comanda pentru stergere automata, deci..sheet-rile generate, se sterg manual.
Daca nu sunteti familiarizat cu cele descrise mai sus...faceti o copie..si...exersati.
Succes.

epsan

Mesaj de epsan » Sâm Iul 12, 2025 4:03 pm

Vă mulțumesc din suflet! Îmi este de foarte mare ajutor. Vă doresc sănătate multă și numai bine!

Scrie răspuns

Înapoi la “Visual Basic for Application (VBA) cu Excel - Intrebari tehnice”