Profil utilizator-moderator IPP

Intrebari/Sugestii privind activitatea forumului si a comunitatii Microsoft Office din Romania
Închis
IPP
Moderator
Moderator
Mesaje: 4195
Membru din: Mie Iul 29, 2009 7:26 am
Localitate: Cluj-Napoca

Profil utilizator-moderator IPP

Mesaj de IPP » Joi Iun 09, 2011 5:54 pm

Utilizator de Excel din 2001 (in special versiunile 2003, 2000), MOS Excel 2010 (din anul 2014)
Autodidact.
Experienta castigata in prelucrari facute pentru o firma nationala de retail-bunuri de larg consum (2001-2012).

Prezent pe acest forum de la sfarsitul lui iulie 2009.
Moderator de la sfarsitul lui octombrie 2009

Cea mai mare parte a solutiilor propuse vin din cunostintele si experienta acumulate pana in prezent, restul e… internet (inclusiv prezentul forum). Acest lucru nu inseamna ca propunerile pe care le fac sunt cele mai bune sau cele mai accesibile.
Cred ca una dintre menirile unui forum este aceea de a oferi sansa unor discutii in urma carora se pot gasi solutii alternative sau optime relativ (si) la cunostintele beneficiarului.


Mesaj pentru utizatori/potential beneficiari ai solutiilor propuse de mine:
-Activitatea mea aici este voluntara si onorifica si o fac nu numai in limita cunostintelor propri ci si a timpului meu liber. Ar trebuie sa respectati asta inainte de a va lansa in mesaje off topic prin forum / mesaje private.

-Incercati sa aplicati “regula politetii in convorbirile telefonice” care spune ca cel care a initiat apelul trebuie sa-l si termine. In termeni de forum, cel care a initiat un subiect ar trebui sa-l si incheie prin precizarea privind functionarea/nefunctionarea solutiei primite. Ne-ar ajuta pe toti deopotriva: in caz ca solutia e buna/testata/functionala, se poate descarca/folosi si de catre altii fara probleme; in caz ca solutia nu e buna/functionala/completa, sa se stie ca problema a ramas nerezolvata/rezolvata partial.

-Din ce am constatat pana acum, nu am tangenta in activitatea mea cotidiana cu peste 90% din domeniile de activitate pentru care doriti o solutie folosind Excelul. Incercati sa tineti cont si de acest lucru atunci cand formulati problema. Atasarea unui fisier exemplu o consider esentiala atat timp cat, in plus, poate nu vorbim in acelasi termeni si explicarea problemei nu reflecta si realitatea potential complexa de la fata locului (de exemplu tipul de date folosit)

-Testati temeinic toate solutiile oferite pe fisiere-exemplu sau fisiere-copii ale celor originale inainte de a le folosi “oficial”, mai ales daca e vorba de solutii folosind macro. Oricine poate gresi. De asemenea si necunoasterea deplina a problemei poate duce la raspunsuri eronate/incomplete.


-Nu interpretati faptul ca, de regula, nu raspund la (eventualele) multumiri venite de la beneficiarii solutiilor propuse de mine ca o impolitete. Incerc sa limitez numarul de mesaje nerelevante pentru restul utilizatorilor. Daca nu mi-ar fi facut placere acest tip de activitate si aceasta comunitate, nu as fi raspuns/ramas aici. Valabil si pentru viitor sau pana la proba contrarie

IP

PS Voi trimite link catre acest mesaj de cate ori si oricui voi considera necesar

Închis

Înapoi la “Condica de sugestii si reclamatii”