Compara versiuni fisiere si indica modificari

Ce este nou in Microsoft Excel 2019?
Informatii despre cum se utilizeaza Microsoft Excel 2019
Calcule, Formule, Functii, Tabele pivot, Analiza datelor, etc
carkalete23
Compara versiuni fisiere si indica modificari

Mesaj de carkalete23 » Lun Oct 21, 2024 11:10 am

Buna ziua,

as avea nevoie de ajutorul vostru in problema de mai jos.
Scenariu general: am două foldere cu numeroase fișiere excel, unul CMI si celalalt CMP.
In ambele foldere avem acelasi număr de fișiere excel cu aproape acelasi nume, singura diferență dintre fisiere este terminatia „9” la fisierele din folderul CMI.
Fisierele sunt aproape 1:1 intre foldere dar pot avea mici modificari in diferite celule sau una sau mai multe linii au fost adaugate. (un fel de versionare) iar in 80% din cazuri doar in fisierele din CMI pot exista modificari
Codul VBA in prezent compara doar primul fisier dupa care creaza un fisier .txt cu modificarile si se opresete... nu trece la urmatorul fisier si aici as avea nevoie de ajutorul vostru! :)
Atasez fiserele ca exemplu.

Va multumesc anticipat!
Claudiu
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

carkalete23

Re: Compara versiuni fisiere si indica modificari

Mesaj de carkalete23 » Mie Oct 30, 2024 1:54 pm

Buna ziua din nou,

am reusit sa gasesc o metoda de comparare 1:1 folosind Spreadsheet Compare(poate ajuta si pe altcineva in viitor). partea negativa este ca se pot compara doar doua fisiere (old vs new)
Compararea foilor de calcul este disponibilă numai cu Office Professional Plus 2013, Office Professional Plus 2016, Office Professional Plus 2019 sau Microsoft 365 Apps for enterprise.

O zi buna,
Claudiu

Indigo-ONE

Mesaj de Indigo-ONE » Vin Noi 01, 2024 8:29 pm

Salut!

Deci te mai intereseaza subiectul?
Mai este de actualitate?
Daca da, vrei ca rezultatul sa fie afisat intrun fisier text sau doar sa fie afisat intrun mesaj, dupa rularea codului.
Nu am prea mai avut timp sa intru pe site. Acum am vazut postarea.

"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein

carkalete23

Mesaj de carkalete23 » Dum Noi 03, 2024 9:55 am

Salutare,

da, sunt inca in cautarea unei solutii...daca se poate intr-un fisier text (sau un conditional format intr-unul din fisiere cu celulele modificate/randul sters/adaugat?!?) :)
scopul final ar fi sa pot compara fisierele existente dintre cele doua foldere :)

Merci mult!
Claudiu

Indigo-ONE

Mesaj de Indigo-ONE » Lun Noi 04, 2024 1:39 pm

Salutare,

Ruleaza codul din fisierul atasat si spune-mi daca e OK.
E facut dupa structura fisierelor date.
Codul putea fi facut cu muuuult mai putine linii dar am vrut sa il poti modifica usor, daca este nevoie.

"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein

carkalete23

Mesaj de carkalete23 » Mar Noi 05, 2024 9:23 am

Salutare,

merci frumos pentru solutie. :) vad ca citeste cele doua fisiere doar ca am testat cu o linie adaugata intre cele deja existente si rezultatul este unul eronat.
in fisierul Diferente.txt se indica diferente gasite in toata linia 4 dar defapt acesta linie a fost adaugata--> deci linia 4 din fisierul test (CMP) corespunde liniei 5 din test9 CMI, iar linia 5 test CMP corespunde linie 6 CMI test9

Atasez exemplul cu rezultatul testat.
Merci mult!
Claudiu

Indigo-ONE

Mesaj de Indigo-ONE » Mar Noi 05, 2024 10:14 am

Salut,

Pai cum ai vrea sa faca compararea???
Nu celula cu celula, pe randuri?
Daca in A2, in primul fisier, este o valoare, nu o compara cu aceeasi celula din al doilea fisier?
Daca nu am inteles eu, atunci ramane sa corectezi tu codul.

Cum ar trebui sa arate fisierul text (.txt)? Te rog scrie (de mana) rezultatul.

Albert Einstein

carkalete23

Mesaj de carkalete23 » Mar Noi 05, 2024 11:38 am

Salutare,

eu ma gandeam la o cheie unica (prin concatenarea liniei) si cautat in fisierul aferent CMI (in care se face aceasi concatenare)... dar mi-am dat seama ca nu este foarte relevant deoarece daca o celula este schimbata...se duce si cheia unica

ideea este ca se decaleaza randurile daca este adaugata una noua si pentru randul3 din versiunea veche... devine relevanta linia 4 din versiunea noua (asta daca se adauga intre primul si al doilea rand[sau intre 2 si 3])

atasez o imagine cu spreadsheet compare in care rezultatul este unul corect:

Merci frumos,
Claudiu

Scrie răspuns

Înapoi la “Intrebari despre Excel 2019”