Ma poate ajuta cineva sa creeze un macro in excel care sa-mi execute in mod repetat o serie de operatii :
-prima operatie ar fi sa-mi stearga continutul din celula B2 a sheet-ului "CALCUL"
-a doua operatie ar fi copierea primului numar al coloanei Nr. Crt din tabelul aflat in sheet-ul "BAZA DATE"
- a treia lipirea acelui numar in celula B2 din Sheet-ul "CALCUL"
- a patra operatie rularea macroului "Arhiveaza" .
Dupa arhivare repetarea operatiilor pana cand toate numerele din coloanal Nr. Crt au fost copiate.
Nr. de randuri ale tabelului din Sheetul "BAZA DE DATE" nu este fix.
Ajutor in crearea unui macro
-
phanter_gl
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
Indigo-ONE
Re: Ajutor in crearea unui macro
Ai incercat sa inregistrezi un macro? ai descris pasii, deci ar trebui sa fie usor.
De ce trebuie sa aduci cate un rand in alta foaie ca apoi sa copiezi acel rand in alta foaie...?
De ce nu copiezi pur si simplu toate randurile, in acea ultima foaie...?
De ce trebuie sa aduci cate un rand in alta foaie ca apoi sa copiezi acel rand in alta foaie...?
De ce nu copiezi pur si simplu toate randurile, in acea ultima foaie...?
藍
"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein
"I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots."
Albert Einstein
-
phanter_gl
Tabelul era doar ca si model , in realitate tabelul are in jur de 2000 coloane .
In sheetul CALCUL sunt facute calcule iar ceea ce se va copia in sheetul ARHIVA sunt doar rezultatele calculelor.
Mersi oricum pentru raspuns .
Dupa alte cautari am rezolvat cu ajutorul CHATGPT.
In sheetul CALCUL sunt facute calcule iar ceea ce se va copia in sheetul ARHIVA sunt doar rezultatele calculelor.
Mersi oricum pentru raspuns .
Dupa alte cautari am rezolvat cu ajutorul CHATGPT.
-
Indigo-ONE
E bine ca ai rezolvat!
Dar....in expunerea problemei ai cerut:
Oricum ar fi, sa rulezi acel ARHIVEAZA de mii de ori, cred ca dureaza, si dureaza....
E bine ca ai rezolvat.
Dar....in expunerea problemei ai cerut:
-prima operatie nu e necesara, poti suprascrie direct celula B2, cu numarul copiat din Nr. Crt din sheet-ul "BAZA DATE"Ma poate ajuta cineva sa creeze un macro in excel care sa-mi execute in mod repetat o serie de operatii :
-prima operatie ar fi sa-mi stearga continutul din celula B2 a sheet-ului "CALCUL"
-a doua operatie ar fi copierea primului numar al coloanei Nr. Crt din tabelul aflat in sheet-ul "BAZA DATE"
- a treia lipirea acelui numar in celula B2 din Sheet-ul "CALCUL"
Acel macro ARHIVEAZA, nu face calcule ci doar copiaza rezultatul formulelor (daca or fi fost?!!) din Range("B20:AD20")???? de n ori (n - numarul de randuri scrise, din foaia ARHIVA.- a patra operatie rularea macroului "Arhiveaza" .
Deci daca ai 5000 de randuri vei apasa (sau codul VBA va rula de 5000 de ori) de 5000 de ori butonul ARHIVEAZA ????Dupa arhivare repetarea operatiilor pana cand toate numerele din coloanal Nr. Crt au fost copiate.
Nr. de randuri ale tabelului din Sheetul "BAZA DE DATE" nu este fix.
Oricum ar fi, sa rulezi acel ARHIVEAZA de mii de ori, cred ca dureaza, si dureaza....
E bine ca ai rezolvat.
藍
Albert Einstein
Albert Einstein